BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO/VIDEO: Incendii de vegetaţie uscată pe Dealul Crucii din Baia Mare şi în Ilba – ACTUALIZARE

Pompierii maramureşeni intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe str. Dealul Crucii din Baia Mare. Tot vegetaţie uscată arde în loc. Ilba, str Handalului.

ACTUALIZARE

29 de pompieri, 26 de subofiţeri şi 3 ofiţeri actioneaza in acest moment pentru localizarea si lichidarea incendiului din zona Dealul Crucii.

De asemenea, un echipaj de stingere din cadrul Detasamentului „Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare, impreuna cu SVSU Cicarlau, a actionat pentru lichidarea incendiului din Handalul Ilbei.

ANTENȚIE LA ARDEREA VEGETAȚIEI USCATE!

Pompierii maramureșeni au lichidat doar în acest weekend 4 incendii de vegetație uscată și litieră. În urma incendiilor au ars peste 13 hectare de vegetație, dar a rezultat și o victimă cu multiple arsuri. Facem apel la responsabilitate și îi rugăm pe cetățeni să respecte măsurile de prevenire a incendiilor atunci când lucrează cu focul deschis:

  • Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt!
  • Nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)!
  • Efectuați arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile doar în locuri special amenajate!
  • Interesați-vă la primărie, care sunt zilele planificate, respectiv locurile special amenajate, în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate, în scopul arderii!
  • Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se face numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă!
  • Asigurați supravegherea permanentă a arderii şi stingeți jarul după încetarea acesteia!

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se poate executa numai cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și după informarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Potrivit art. 8, alin. (2) din Ordinului ministrului internelor și reformei administrative și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 605/579-2008 pentru aprobarea Dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale, cu modificările și completările ulterioare, se exceptează de la obținerea permisului de lucru cu foc deschis, executarea arderii vegetației uscate și a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetățenești.

În conformitate cu prevederile art. 8, alin. (3) din același ordin emiterea permisului se face prin grija primarului, de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.

Totodată, vă reamintim că, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Te-ar putea interesa si

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ: Peste 5.500 de pacienți hemato-oncologici tratați în acest an. 50% dintre aceștia au patologie malignă

Redactie

FOTO, VIDEO: Focuri de armă şi ţigări de peste 70.000 lei confiscate la Crasna Vişeului

Redactie

EDITORIAL: Bogdan Eduard – lup singuratic pe tărâmul politicii locale

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.