Important

PROFESIA DE POLIȚIST – O VOCAȚIE…: Poliţiştii, întâlnire cu elevii de la șase licee din Baia Mare

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost o săptămână plină de emoții și euforie pentru polițiști, pentru că au sărbătorit Ziua lor, Ziua Poliției Române.

Pe lângă activitățile tradiționale desfășurate cu această ocazie în spațiul public și nu numai, polițiștii au fost prezenți în mai multe licee din Baia Mare pentru că au dorit să împărtășească din experiența lor tinerilor.

Astfel polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Criminalistic, luptătorii de la Serviciul Acțiuni Speciale și cei de Prevenire s-au întâlnit cu elevii de la șase licee din Baia Mare: Liceul Economic „Nicolae Titulescu”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”.

Peste 400 de elevii au aflat direct de la polițiști care sunt școlile Ministerului Afacerilor Interne, care sunt criteriile de a accede la aceste forme de învățământ, ce presupun examenele care se dau, cum te poți pregăti pentru a-ți crește șansele de a fi admis. Apoi au aflat ce presupune munca unui expert criminalist, a unui luptător de la Serviciul de Acțiuni Speciale (Mascații, așa cum le place copiilor să le spună), ce face un polițist de la Biroul Siguranța Școlară sau unul de prevenire. Au aflat care sunt situațiile cu care se confruntă zi de zi, precum și pericolele, riscurile inerente profesiei de polițist.

Polițiștii le-au povestit și despre disciplină, respect, munca în echipă și respectarea unui jurământ despre pasiune, devotament și satisfacția muncii.
Elevii au avut ocazia să pună întrebări, să-și satisfacă curiozitatea și să analizeze dacă o astfel de profesie le este potrivită lor.

Te-ar putea interesa si

PARTENERIAT: Colaborarea între IPJ Maramureş şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Szolnok din Ungaria continuă

Vasile Dale

CULTURALITY: Consiliul Județean Maramureș începe implementarea primului proiect de cercetare și inovare cu finanțare UE de 100%

Redactie

TERENURILE POLUATE DIN BAIA MARE, TRANSFORMATE CU AJUTORUL COMUNITĂȚII: PRIMUL ATELIER DIGITAL: Transformarea Ecologică Naturală a terenurilor poluate cu metale grele din comunitatea ta

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.