BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENT: Procurorii confirmă că avem 3 suspecți în cazul incendierii și împușcăturilor de pe Valea Vaserului. La ce întrebări au evitat procurorii să răspundă!!!

Astăzi vă prezentăm răspunsurile primite la întrebările pe care le-am adresat în mod oficial cître procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Am dorit să informăm opinia publică despre stadiul în care se află ancheta incendierii și împușcăturilor care au fost sâmbătă seara pe Valea Vaserului, oraș Vișeu de Sus.

Am dorit lămuriri deoarece ieri știam că 3 indivizi au fost duși la audieri. Până astăzi la prânz nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva unei persoane.

Ce am întrebat noi

”Subsemnatul Dale Vasile Nicolae, in calitate de reporter va rog ca in baza legii 544/2001 sa imi comunicati informatii referitoare la cazul de incendiere si uz de arma letala fara drept petrecut in zona Valea Vaserului din Viseu de Sus.

1. Cine sunt persoanele audiate in acest caz, cate si ce masuri s-au dispus impotriva acestora.

2. Cate gloante au fost gasite, ce calibru si diametru sunt, ce tip de arma s-a folosit? Este de provenienta romaneasca, ucraineana, pakistaneza, americana etc…

3. De ce procurorul de caz a dispus refacerea CFL-ului din moment ce a condus ancheta? A fost prezent la fata locului sau nu? Daca da, ce a gresit?

4. Cum este posibil ca la 4 zile sa nu avem nicio persoana retinuta intr-un asemenea caz deosebit de grav si cu impact major asupra sigurantei populatiei din zona?”

Răspunsul oficial al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus a fost inregistrat la data de 26 martie 2023, un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de distrugere, prevazuta de art.253 alin.1 si 4 Cod penal, amenintare, prevazuta de art.206 alin.1 Cod penal, nerespectarea regimului armelor si munitiilor prevazuta de art.342 alin.1 Cod penal, uzul de arma fara drept prevazuta de art.343 alin.1 Cod penal, uciderea animalelor, cu intentie, fara drept prevazuta de art.25 alin.3 litera a din legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

In acest moment, urmarirea penala se efectueaza in personam, (fata de 3 persoane atat pentru infractiunile mentionate mai sus dar si raportat la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, prevăzută de art.205 alin.1 Cod penal, extinzandu-se cercetarile si sub aspectul savarsirii acestei infractiuni.

In prezent se efectueaza acte de cercetare complexe, pentru aflarea adevarului in cauza.

Informatii detaliate nu pot fi transmise deoarece ar putea afecta derularea anchetei penale. Precizam faptul ca activitatile procedurale efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de procedura penala si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a principiului prezumtiei de nevinovatie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO / STRÂMTURA: Impact între două maşini, trei victime

Redactie

VIDEO: Pubele incendiate intenţionat pe Aleea Neptun din Baia Mare. Trei autoturisme distruse

Redactie

Cât de manieraţi sunt românii atunci când mănâncă la restaurant. În Maramureș se vorbeşte tare şi cu gura plină!!!

Vasile Dale

1 mesaj

Cosmin martie 30, 2023 at 11:04 pm

Woow ce titlu… pt nimic! Si ce daca n-au raspuns la niste intrebari?! Oameni buni e o ancheta in desfasurare. De parca n-ar fi destula presiune intr-un astfel de caz complex… Mai vine si presa cu o presiune imensa asupra organelor judiciare. E foarte usor sa faci senzatie punand presiune pe niste oameni care fac eforturi imense in vederea clarificarii situatiei.
Oare cand o sa fie presa, presă? 🙁

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.