BREAKING NEWSRecomandate

JOACA DE-A RĂZBOIUL: Airsoft, un sport costisitor. Echipele din Baia Mare vor participa la Campionatul Naţional

Adrenalină, strategie militară şi, desigur, distracţie. De asta au parte cei care merg „să se lupte” cu arme airsoft. Este o activitate care adună prietenii mai ales în weekend.

Tot ce întâmplă într-o „confruntare” de airsoft, se întâmplă cu replici de 1:1, adică replici în mărime naturală ale armelor reale. Acest sport este unul costisitor, iar echipamentul se ridică la câteva mii de euro.

Împărţiţi în două echipe, sportivii intră rapid în joc. Pentru supremaţia pe terenul de airsoft se dau lupte grele. Armele folosite sunt replici care funcţionează cu bile de plastic. Adrenalina de pe câmpul de luptă atrage jucători de toate vârstele. Cezar are 15 ani şi, de câteva luni, terenul de airsoft din Baia Mare a devenit locul lui de joacă preferat. „Mă atrage foarte tare cum poti sa joci jocurile video in viata reala si cum sunt replicile foarte reale”, a declarat Cezar Mureșan, practicant airsoft.

Un pachet de o oră care include tot echipamentul costă 90 de lei, iar unul de trei ore, 200 de lei

Airsoftul este recunoscut ca sport în România încă din 2010. De un an de zile, avem chiar şi o federaţie care se ocupă cu organizarea unui campionat naţional. „Perioada de pregatire chiar ca e relaxare, competitia in sine e un pic mai angrenanta”, a declarat David, practicant airsoft. „Este foarte solicitant deoarece pe langa ca alergam luptam pentru un obiectiv, trebuie sa avem si o strategie pe care trebuie sa o mentinem …pe toate nivelurile”, a declarat Daniel Tița, practicant airsoft.

Pentru practicanţii de airsoft, există obstacole nu doar pe teren, ci şi în realitate. Cum ar fi lipsa unor spaţii mari în care să se poată juca de-a războiul. „Este un sport in crestere sunt foarte multi pasionati incercam sa dezvoltam aceasta disciplina sportiva. Oarecum în sportul asta toti suntem Ronaldo si Messi pentru ca fiecare are mingea la el, adica el e cel care dezvoltă acțiunea”, a declarat Vlad Beldean, președinte club airsoft. O acţiune destul de costisitoare. Fiecare jucător de airsoft îşi cumpără singur echipamentul şi armele, iar investiţia porneşte de la câteva mii de euro, în funcţie de modelul replicilor. Începătorii îşi pot face însă mâna şi cu arme închiriate. Un pachet de o oră care include tot echipamentul costă 90 de lei, iar unul de trei ore, 200 de lei.

Ceea ce se întâmplă acum aici face parte dintr-o sesiune de pregătire, pentru că echipele din Baia Mare vor merge la Campionatul Naţional de Airsoft. Cea mai mare problemă a sportivilor este lipsa spaţiilor în care se pot antrena.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

VIDEO CITITORI – AROGANȚĂ ÎN STRADĂ: Pase cu mingea în miez de noapte în fața sediului Poliției Târgu Lăpuș (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

FOTO / ACTUALIZARE: Femeie lovită de o maşină în timp ce traversa neregulamentar în Baia Sprie

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Foc într-o garsonieră din zona Cuprom-ului. Mascații au fost chemați să păstreze ordinea

Vasile Dale

1 mesaj

Bubu aprilie 2, 2023 at 11:33 pm

Multi nu si au trait copilaria si ajung ditamai hăndrălăii sa se joace cu pistoale si pusti…curand ii vedem cu lopatica la nisip…vai de capul lor

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.