BREAKING NEWSNational

ACUZAŢII GRAVE: Sălăjenii se plâng de firma de catering din Maramureş care livrează mâncarea la şcolile din Ileanda

Tot mai mulţi părinţi ai elevilor de la Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” s-au revoltat împotriva serviciilor oferite de firma de catering din judeţul Maramureş care livrează mâncarea din cadrul Programului “Masă caldă în şcoli” de la Ileanda. Deşi copiii se plâng că mâncarea este sub toată critica şi că în caserole au fost găsiţi şi gândaci, conducerea şcolii tace, ba chiar încearcă să muşamalizeze problemele grave. În schimb, în comuna vecină, la Gâlgău, Primăria a reziliat contractul cu aceeaşi firmă după doar 10 zile, tot din cauza calităţii proaste a serviciilor de catering!

Programul “Masă caldă în şcoli” a fost văzut ca o mană cerească venită de la Guvern pentru zeci mii de copii din România. Astfel, în anul şcolar 2022 – 2023, preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat primesc, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar. Peste 15 unităţi şcolare din Sălaj beneficiează de acest program, care trebuia să aducă mulţumire în rândul elevilor şi chiar părinţilor.

Din păcate, chiar dacă ne aflăm doar în primul an, în ţară au fost remarcate tot mai multe nemulţumiri în ce priveşte acest program. Şi în Sălaj au existat cazuri chiar revoltătoare, precum cel din comuna Someş-Odorhei, acolo unde o elevă a găsit în mâncare un vierme.

Peste 430 de elevi din Ileanda consumă o mâncare proastă, fără gust şi fără aspect
La nici o lună distanţă, un alt caz revoltător oripilează o întreagă comunitate. La Ileanda, cei peste 430 de preşcolari şi elevi primesc o “masă caldă” pe care mulţi nu mai pot să o mănânce.

Bucuria părinţilor şi elevilor din momentul în care Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda a intrat în Programul “Masă caldă în şcoli” s-a transformat într-o mare deziluzie, o mare amărăciune şi chiar într-o frustrare.

Zi de zi, cei 433 de copii înscrişi în unităţile şcolare din comună trebuie să consume o mâncare proastă, fără gust şi fără aspect.

Iar, pe la mijlocul lunii februarie, când în macaroane a fost găsit şi un gândac mare negru, părinţii au ţinut să tragă un mare semnal de alarmă.

Gândac în mâncare – Şcoala a muşamalizat cazul
Din păcate, nu i-a luat nimeni în seamă, iar conducerea liceului ar fi spus că mâncarea este bună. Mai mult, cazul cu gândacul din caserolă a fost muşamalizat, atât de conducere, cât şi de cadrele didactice. Un diriginte chiar a ţinut să îi atenţioneze pe elevii săi pe grupul lor de WhatsApp, ca nu cumva să posteze poza cu gândacul pe reţelele de socializare!?

Mămicile s-au revoltat
O persoană din cadrul Primăriei a încercat rezilierea contractului, dat totul a fost în zadar. Aflaţi la capătul răbdării, unii părinţii au refulat… Astfel, în cursul zilei de miercuri, 5 aprilie, mai multe mămici revoltate şi-au arătat off-ul în ce priveşte calitatea proastă a mâncării pe care copiii lor trebuie să o consume zilnic.

Pe adresa ziarului Ştirile din Sălaj au ajuns mai multe mărturisiri, dar şi mai multe fotografii cu caserolele cu mâncare. Arată extrem de prost şi dizgrațios.

În cor, mămicile spun că această mâcare nu se poate consuma şi chiar au precizat că foarte mulţi elevi nu mai mânâncă meniul primit la şcoală. Una dintre mămici spune că nu ar da o astfel de mâncare fetiţei sale nici moartă, precizând că “Masa caldă” sunt de fapt… lături pentru porci 100%, nu mese calde pentru copii.

La Gâlgău pe Someş s-a putut. Contractul cu aceeaşi firmă de catering a fost reziliat
Aşadar, problema cu “Masa caldă” de la Ileanda nu e de azi, de ieri. Si, grav este faptul că conducerea şcolii tace şi chiar muşamalizează cazul. Încercările sporadice şi fără susţinere de a rezilia contractul cu firma de catering nu au avut succes.

Însă, în comuna vecină s-a putut. Primăria comunei Gâlgău a reziliat contractul cu firma care livra mâncarea în Programul “Masă caldă în şcoli”. Culmea, e vorba de acelaşi furnizor – SC DENIS DEEA SRL din comuna Coroieni (judeţul Maramureş). Aşadar, la Gâlgău, contractul a fost anulat după doar 10 zile de livrare!!!

Primarul comunei, Cristian Ungur, se felicită pentru această decizie şi chiar este mulţumit că a putut realiza rezilierea contractului, deoarece a fost contractată rapid o firmă serioasă, a căror servicii sunt foarte bune, iar elevii de la Gâlgău sunt extrem de satisfăcuţi!

Am încercat să vedem şi punctul de vedere al administraţiei locale de la Ileanda pe acest subiect, dar primarul Dănuţ Pop a fost de negăsit.

Ce spun mămicile revoltate
“Aşa ceva nu-i dau copilului meu nici moartă“
“Dacă ne-ar lua cineva în seamă ar fi perfect! Efectiv bani aruncaţi! Aşa ceva nu poţi să mănânci. Eu le fac cadou porţia fetiţei mele să o mănânce dânşii. Aşa ceva nu-i dau copilului meu nici moartă. Sunt lături pentru porci 100%, nu mese calde pentru copii”. Raluca

“Într-o zi fetiţei mele i s-a fost rău de la mâncare și de atunci nici nu vrea să o mai vadă“
“Copiii mei nu mănâncă de mult din această mâncare, pentru că într-o zi fetiţei mele i s-a fost rău de la ea și de atunci nici nu vrea să o mai vadă. Da, chiar vrem retragerea acestui serviciu, copiii nu mănâncă de mult aşa ceva! Doar bani aruncați!”. Bianca

“Riscul pentru îmbolnăvire este unul foarte mare“
“Trebuiesc luate neapărat măsuri în privința mâncării, deoarece riscul pentru îmbolnăvire este unul foarte mare. Nu vorbim de unul sau 2 copii, ci despre aproximativ 300 de copii care învață în acest liceu. Mâncarea pe care doamna de la firma de catering o face pentru acești copii este sub orice critică. Cred că niciun copil nu mănâncă această mâncare”. Georgiana.

Articol preluat integral de pe site-ul: sportulsalajean.ro

CITEȘTE ȘI REACȚIA FIRMEI MARAMUREȘENE:

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Tractor fantomă pe DN 18B, pericol mortal de accidente

Vasile Dale

Percheziții DNA la ISCTR Cluj dar și Maramureș. Șeful inspectoratului ar fi vizat de luare de mită – surse (actualizare)

Vasile Dale

CIFRE MĂSLUITE: Nouă MORȚI COVID în weekend la ATI în Baia Mare, însă oficial nu s-a comunicat nimic

Redactie

1 mesaj

asd aprilie 6, 2023 at 9:57 am

Acei paraziti sociali ar trebui chemati la fata locului, iar, daca mancarea este buna, sa o manance in fata dvs. Cu gandaci si toate cele.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.