BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO: Dealer-ul de droguri al liceenilor din Baia Mare rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

La mijlocul lunii februarie 2023, ofițerii antidrog din Maramureș au realizat o operațiune fulger la domiciliul unui tânăr din Baia Mare care era cunoscut ca dealer-ul de droguri al liceenilor din municipiu.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada, 2022 – februarie 2023, inculpatul Tohătan Rafael Gabriel a  comercializat diferite cantități de droguri de mare risc, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactive către consumatori din județul Maramureș, inclusiv liceeni, fiind prins în flagrant, la data de 16.02.2023, în timp ce deținea asupra sa, în vederea vânzării,  cantitatea de 100 grame substanță cristalină (3 CMC).

Timp de un an de zile, Rafael era dealer-ul elevilor de la mai multe licee din Baia Mare

La percheziţia domiciliară, la adresa unde locuiește inculpatul, fiind identificate și ridicate  cantitățile de aproximativ 345 grame canabis și 400 MDMA, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă.

Ce spune Tribunalul Maramureș

Solutia pe scurt: Inch.pen.nr.23/DL/12.04.2023-Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, în dosarul de urmărire penală nr. 31-D/P/2022 din data de 10.04.2023 şi, în consecinţă:

În temeiul art. 236 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, prelungește pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18 aprilie 2023 şi până la data de 17 mai 2023 inclusiv, arestarea preventivă a inculpatului TOHATAN RAFAEL GABRIEL (..), măsură dispusă anterior prin Încheierea penală nr. 15/DL din 17 februarie 2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, în baza căreia a fost emis mandatul de arestare preventivă nr. 3/UP din 17.02.2023, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de:

– trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 ;

– efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, prevăzută de art. 16 alin.1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.Ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38 alin.1 şi 2 Cod penal.

Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar formulată de inculpat prin apărătorul ales.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: Accident la Livada, coliziune cu un TIR

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Prăpăd în Maramureș. Drumul dintre Băiuț și Botiza a fost rupt de viitură. O șură a fost lovită de trăsnet în Ungureni

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: ACCIDENT GRAV LA SIGHET: A lovit o mașina, a agresat o victimă, apoi a fugit de la fața locului. A fost prins de polițiștii de frontieră și era beat criță (actualizare)

Vasile Dale

2 mesaje

Stefy aprilie 12, 2023 at 5:06 pm

Pacat de copiii astia din ziua de azi ca ajung la puscarie pentru procarii din astea pentru ca nu au fost educati. Dar, mai rau este de ce care consuma droguri si devin dependenti deoarece pot ramane distrusi pe viata.

Raspunde
mm aprilie 13, 2023 at 12:52 pm

Fara sprijin din partea statului, e doar o chestiune de timp pana ce cineva ii va lua locul. Iar cei inchisi vor recidiva. Inchisoarea nu este o solutie. Pacat de ei.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.