Important

Recomandările jandarmilor montani cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale jandarmii montani execuă misiunile specifice în zona staţiunilor turistice montane din judeţ și pe traseele montane, manifestând o atenţie sporită asupra zonelor cunoscute că prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor.
Pentru a petrece în condiţii de siguranţă Sărbătorile Pascale recomandăm turiştilor care se vor afla în zonele montane ale judeţului Maramureş ca înainte de a pleca în drumeţie, să aibă în vedere câteva dintre sfaturile jandarmilor montani.
Înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale; plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum; folosiţi numai traseele marcate, urmăriţi marcajele; în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană; apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora; nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele; să solicitaţi sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic de urgenta 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
Asigurându-vă pe dumneavoastră, de deplinul nostru devotament în misiunile care ne sunt încredinţate, vă dorim ca aceste sărbători să vă aducă lumină, bucurie, bunătate în suflet, dumneavoastră şi celor dragi.

Te-ar putea interesa si

Accidente de weekeend în Baia Mare și Berința. Dosare penale pe numele a 4 maramureșeni aflați la volan

Vasile Dale

CONSILIUL JUDEŢEAN MARAMUREŞ: Campaniile de sprijin pentru Ucraina continuă în fiecare zi. Solidaritate și sprijin pentru refugiații și soldații ucraineni

Redactie

Intervenție chirurgicală în premieră la secţia Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.