BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV – În urma știrii noastre: Autogara Baia Mare închisă temporar. Amendați cu 50.000 lei de ANPC și 4.000 lei de DSP

În urma sesizării primite de la un consumator, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a dispus efectuarea unui control, cu celeritate, la Autogara din Baia Mare, administrată de operatorul economic Epcon Prod – Impex SRL.

După desfășurarea verificăriilor, comisarii CRPC RNV Cluj/CJPC Maramureș au constatat că deficiențele semnalate se confirmă, respectiv, în interiorul autogării: igrasie pe pereți și mucegai, plante și mușchi crescute pe pilonul central din interiorul autogării.

Grupurile sanitare destinate atât femeilor, cât și barbațiilor sunt improprii folosirii – pisoarele și vasele wc insalubre cu miros înțepător, iar tevile de evacuare ruginite și, de asemenea, băncuțele și mesele din interorul autogării erau degradate și rupte.

Pe exteriorul clădirii, s-a costatat că geamurile erau sparte și fisurate, acesta prezentând igrasie, având plăci de gresie și faianta dezlipite.

Peroanele aveau gropi, fiind improprii utilizării, iar acoperișul avea rugină în exces, iar burlanele de evacuare a apei erau ruginite și sparte.

Drept urmare, comisarii au dispus

  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor
  • 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 lei.

Având în vedere abaterile de la legislația în domeniu constatate, a fost extins controlul și la operatorii economici care activează pe raza autogării, respectiv peron, inclusiv la operatorii economici de trasport persoane.

De îndată ce verificările se vor fi încheiat, vom reveni cu detalii.

Comisarii CRPC RNV Cluj/ CJPC Maramureș vor continua verificarea respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile și produsele de care beneficiază și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Biroul de presă CRPC RNV Cluj

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO: PROIECT MODERNIZARE – S-au pregătit străzile din Iadăra și Mireșu Mare pentru asfaltare

Vasile Dale

ACCIDENT: DOUA PERSOANE RANITE DUPA CE DOUA MASINI S-AU CIOCNIT LA INTERSECTIA BD TRAIAN CU REPUBLICII (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Trei maşini, implicate într-un accident rutier pe Bd. Independenţei. Accidentul cu trei victime a fost provocat de un sătmărean (FOTO)

Vasile Dale

2 mesaje

Ileana aprilie 28, 2023 at 2:56 pm

Le au dat amenda de 50.000 cu banii aia mai renovau ceva pe acolo

Raspunde
5533 aprilie 29, 2023 at 2:19 am

Este un degrad total în autogara baia mare ,tencuiala poate căde-a oricînd ,mă refer de pe pereți unde este acoperișul extern pentru cei care stau afară și așteapta autobuzul sau microbuz ,,nu vezi poliție în patrulare pe jos , vin cei de etnie romă și cerșesc ,urlă se înping ,deci practic deranjază , poliția are parcată masina după autogară ,în fața barului de lînga calea ferată ,în colț , nu i-am văzut în bar dar nici la mașină ,.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.