BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Acuze grave de bullying la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare. ”Un extraterestru venit de pe altă planetă care nu este capabil să se uite la el când vorbește!”

Nu au trecut două luni de la scandalul mostru din cadrul Seminarului Teologic Ortodox în urma căruia un profesor și-a încetat activitatea în unitatea de învățământ, iată că un alt elev de clasa a XII-a a transmis pe adresa site-ului www.vasiledale.ro, o scrisoare deschisă în care acuză un profesor că pur și simplu își bate joc de el și nimeni nu face absolut nimic.

”M-am simțit ultimul om. Am început să tremur. Copiii au râs de mine și nimeni nu mi-a aluat apărarea. M-am simțit amenințat, batjocorit, intimidat, ridiculizat”!

”Mă numesc R….Andrei-A…, sunt elev în clasa a XII- a la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare. Prin prezenta doresc să vă aduc la cunoștință comportamentele abuzive ale unui profesor din cadrul Seminarului. Este vorba de dl. Roatiș Bogdan , profesor care predă trei materii, respectiv : Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Istoria Bisericii Universale .

La data de 27.04.2023, în timpul orei de Istoria Bisericii Universale, dl. Roatiș ne-a dat un test pe trei rânduri din ”Simbolul de Credință”. După ce ne-a corectat lucrările în timpul orei, m-a chemat la catedră pentru a-mi înmâna lucrarea. Mi-a spus că am luat nota 9,50. M-am întors la bancă. Când am ajuns la bancă dl. profesor Roatiș Bogdan m-a întreabat ce rând am fost. I-am răspuns că rândul trei. Acesta mi-a spus că nu am fost rândul trei și a început să urle foarte, foarte tare, pentru a mă intimida. Mi-a spus că îmi este anulată lucrarea și că o voi da din nou.

Încă nici în acest moment nu știu dacă am greșit sau nu numărul, ceea ce știu este că acest profesor mi-a insuflat de-alungul timpului emoții de frică.

Subliniez faptul că, a urlat și m-a amenințat că nu voi trece clasa a XII-a. CopiiI au inceput să râdă de mine. M-am simțit amenințat, batjocorit, intimidat și ridiculizat. Imi era frică că imi va face ceva. A început să mă jignească și să mă umilească, spunându-mi că sunt ,, un extraterestru venit de pe altă planetă care nu este capabil să se uite la el când vorbește”.

M-am simțit ultimul om. Eram afectat de ceea ce s-a întâmplat. Am început să tremur. Copii au râs de mine și nimeni nu mi-a luat apărarea. Eu sunt un elev cu bun simț, fără nici o problemă în ceea ce privește disciplina. Sunt un elev care și-a respectat mereu profesorii și colegii, nu am avut treabă cu nimeni.

       Mi-am anunțat mama, care a venit urgent la școală. Aceasta s-a speriat foarte tare când m-a văzut. Tremuram tot , îmi bătea inima cu putere, eram palid la față și abia puteam vorbi. A fost prezentă și doamna dirigintă.

   Acest profesor a avut de mult treabă cu persoana mea. Cu altă ocazie , tot în cadrul unui test , mi-a spus că : ”ai probleme cu capul”.

       Într-o pauză, am rămas mai mulți colegi în clasă. A intrat dl. Roatiș și mi-a spus doar mie personal: ”Robaș ieși în pauză.”

       Cu altă ocazie, mi-a luat telefonul și mi-a zis că atunci când am ore cu dânsul să nu duc telefonul la școală. Când l-am întrebat :”Și eu cum o să-mi anunț părinții?” Acesta mi-a răspuns că nu este treaba lui. Colegii m-au întrebat că ce voi face. Le-am răspuns că voi merge la Poliție. Am discutat cu mama despre cele întâmplate , iar aceasta a discutat cu d-na dirigintă care i-a sugerat să nu merg la Poliție până nu vorbește dânsa cu dl. Roatiș ca să nu îmi facă probleme și să pot intra în BAC, având în vedere că sunt clasa a XII-a. Conflictul s-a aplanat.

   Doresc să termin doisprezece clase , dar nu mă simt în siguranță în școală. Îmi este frică de Roatiș Bogdan.

Profesorul acesta era recunoscut în școală pentru comportamentele lui abuzive și toți elevii se tem de el, dar conducerea îl tolerează și acoperă.

       Eu mă tem să mai intru în Seminarul Telogic din Baia Mare fiindcă profesorul se va lega de mine, va urla iar și iar, mă va ridiculiza și umili din nou. Urlă la mine, moment în care din cauza fricii tac. Dacă răspund la întrebarea pe care mi-o adresează mă umiliește. Nu mai știu cum să reacționez” ne-a scris elevul.

”Colegii nu văd nimic. Este foarte clar acum pentru mine că nu am ”harul” să fiu preot. Ca să primești acest ”har” este nevoie în primul rând să fi antrenat să închizi ochii la abuzuri: nu vezi și nu auzi nimic

 ”O înțeleg perfect pe colega de la Recorder. Colegii nu văd nimic. Mi-aș fi dorit ca atunci când mi s-a făcut rău să-mi fi fost colegii aproape, pentru că mă simțeam foarte rău. Nici un coleg nu a făcut nimic și nu a văzut nimic. Doar mama și d-na diriginta.

       Cu colegi care nu văd, cu deposedarea de telefon pentru a nu-mi putea anunța părinții, eu ce mă fac? Dacă nu mi-aș fi putut anunța mama, oare ce s-ar fi putut întâmpla.

        Cu excepția părinților mei, nimeni nu m-a ajutat, nimeni nu m-a crezut. Conducerea Seminarului ,dl. Roatiș, colegii, nu consideră aceste fapte abuzuri, pentru ei este ceva normal și firesc.

       Oamenii care nu jignesc, nu umilesc sunt văzuți ca fiind oameni ”ciudați” în acest Seminar.

       Este foarte clar acum pentru mine că nu am ”harul ” să fiu preot. Ca să primești acest ”har” este nevoie în primul și în primul rând să fii antrenat să închizi ochii la abuzuri : nu vezi și nu auzi decât ceea ce trebuie să vezi și să auzi, în al doilea rând ca să primești ”har” este nevoie să fii lipsit de empatie față de aproapele și în al treilea rând este nevoie să umilești, jignești, ridiculizezi.

Am depus o Plângere Penală la Parchet pe numele acestuia.

Mama mea, a depus o sesizare scrisă la Inspectoratul Școlar al Județului Maramureș și la conducerea Seminarului Teologic.

Fiindcă nu am încredere în conducerea școlii iar instrumentarea cazului de către Parchet durează, oare ce aș putea să fac mai mult pentru a mi se putea rezolva situația? (sunt la final de clasa a –XII-a)”.

Vom reveni cu declarații oficiale din partea conducerii Seminarului, a Inspectoratului Școlar Județean Maramureș precum și a Parchetului sau IPJ Maramureș.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

MASĂ ROTUNDĂ PE TEMA AVIAȚIEI ÎN CADRUL PROIECTULUI MOBI

Redactie

EXCLUSIVITATE: DE NOAPTEA MINȚII – La 6 ani de la moartea unui polițist de frontieră NICIUN VINOVAT! Procurorii din Vișeu sunt tot în faza de urmărire penală, după ce au clasat infracțiunea de ucidere din culpă!!!

Vasile Dale

COMUNICAT IPJ Maramureș: FILMUL EVENIMENTELOR – Unul dintre agresorii polițistului local a fost arestat preventiv. Ceilalți doi sunt căutați

Vasile Dale

5 mesaje

alex mai 3, 2023 at 9:37 am

Bravo tie ca ai coloana vertebrala. Aceste gunoaie de ”dascali” sunt acoperiti de cei asemenea lor. un sistem putred si corupt, condus de tirani.

Raspunde
Steluța mai 3, 2023 at 2:29 pm

Bravo băiete! Nu te lasă călcat in picioare, lupta pt tine! Din simptome reiese ca suferi de atacuri de panica posibil stres posttraumatic! Declanșatorul clar proful. Toți am avut parte de asemenea rele tratamente in școala iar acum ca Adulți încercam sa ne tratam traumele din copilărie/adolescenta. Tu deja ai făcut primul pas, ai deschis ochii și te-ai împotrivit. Lupți cu frica! Bravo bravo bravo te felicit

Raspunde
Ionela mai 3, 2023 at 5:05 pm

Foarte bine ai facut ca l-ai reclamat pe Roatis. Face abuzuri, se crede mai presus de director cheliosul asta. Tipa la mai multi elevi, nu mai aia nu au avut curajul. Iti da 2 ca nu ai Biblie sau iti scade doua puncte din nota ceea ce mi se pare aiurea. Da absente ca nu ai uniforma, tipa ca un descreierat ca nu faci ce zice el. Asa e el, oricum o sa scape usor Roatis. Cat despre baiat trebuia sa spuna dupa ce da bacul poate nu il baga in bac.

Raspunde
OPINIE – Este pur și simplu INCREDIBIL: Un călugăr din Maramureș se roagă ca subsemnatul să MOARĂ! – Stiri din Maramures iunie 14, 2023 at 9:36 pm

[…] de la colegii mei de la Recorder.ro. Probabil, acele articole în care prezentam situațiile de la Seminarul Teologic din Baia Mare l-au deranjat pe […]

Raspunde
LOGA august 11, 2023 at 7:51 pm

La alt liceu e mai grav. La Liceul Borsa profesorul de geografie Zubascu rade de alti elevi care sunt noi in clasa ii umileste. La fel face si profesorul de Romana Morar Marcel el fumeaza in scoala si pute pe scari a fum. Vad ca pe ei nu i a pus nimeni niciunde nici pe profesorul de Info tot de la respectabilul liceul se comporta foarte urat si jigneste elevii. Oamenii astia sunt platiti din banii nostri munciti cu sudoarea fruntii in timp ce ei stau pe scaune si mananca bine de pe spatele nostru.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.