BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Ei sunt capii rețelei care exploata prin muncă forțată persoane cu handicap psihic în vârful munților!!! Afacerea ar fi fost pusă la cale la pensiunea ”Brânzosului” din Borșa

În urmă cu puțin ”capii rețelei” care ar fi exploatat 7 persoane cu handicap psihic aduse dint-un centru de specialitate din Focșani, județul Vrancea. Este vorba despre doi soți, porecliți de localnici: ai lui Brânzosu.

Nici femeia și nici soțul acesteia nu au făcut niciun fel de declarații în fața sediului DIICOT Maramureș când au fost aduși de mascați la audieri. Totodată va fi adusă la audieri și soacra bărbatului.

Conform unor surse judiciare bărbatul l-a întâlnit pe șeful Centrului din Focșani la pensiunea pe care o are în Borșa. Acesta era în vacanță. Așa s-ar fi pus bazele acestei ”afaceri” în care persoane cu dizabilități erau obligați la muncă, erau amenințați, bătuți și cazați în condiții mizere.

Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

În cauză, s-a reținut că, mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în Centrele de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, situate pe raza județului Vrancea, au fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș. Persoanelor vătămate le-au fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai înlungată.

Persoanele vătămate nu au fost plătite sau au fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, au fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au terminat o puternică stare de temere în rândul acestora.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT LA MOISEI: Căruţaş ajuns la spital după ce a fost lovit de o autoutlitară

Redactie

CARNAGIU ÎN UNGARIA: Noua români au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit frontal de un camion. TOTUL A FOST FILMAT LIVE

Vasile Dale

ACCIDENT ÎN VIȘEU / ACTUALIZARE: S-a ales și cu dosar penal, și cu mașina avariată (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

7 mesaje

Florea mai 10, 2023 at 9:18 pm

Focșani este Vrancea, nu … Vâlcea!

Raspunde
AUR PENTRU BORȘA mai 11, 2023 at 1:44 am

Acolo ar fi murit un baiat pe care la trimis mort in vrancea ,pentru îmormintare de cîț-va ani din cite se vorbeste ,avea 20 de ani sau lucrase 20 ani pentru brînzosul , ce va mirati ,și toader butanu (clanu butanu ) are oameni necajiti pe la munca,si fostul primar grecu are oameni care iau si ajutor social și muncesc , si trebuie chemați in fața anchetatorilor DICOT toate persoanele cu handicap din Borsa , vor avea surprize mari daca fac asta , sunt uni cu handicap falsi , alti traiesc in italia si iau bani de handicap , verificati tot!!!
In borsa avem o nevazatoare care ia bani dupa ce a mituit dgsp maramures ,interesant este ca persoana conduce masina !!!

Raspunde
5533 mai 11, 2023 at 11:07 pm

Eu am auzit ca sunt 2 false nevazatoare in borsa ,si au permis de conducere ,si mai sunt si grad 2 dar sunt trecuti 1 ,a mai fost unul fals dar pe acela asistenta sociala l-a scos acum 3 ani ,la dat afara , oricum sunt falsi invalizi in tot maramuresul ,inclusiv borsa , primarul a spus ca uneori mergea asistenta sociala la bolnavi la stînă , si asistenta sociala era oarba ???
Ei munceau acolo , in ce baza legala poate confirma timis ioan primarul ,ca ei locuiau legal ,daca ei erau bolnavi psihic , avea BRÎNZOSUL centru legal pentru persoane cu handicap grav ????
Aici putem vede-a ca primarul știe ca era-u puși la munca , deci sti-a ca persoanele locuiesc acolo ,primarul spune ,ca asistența sociala a vizitat bolnavi , daca i-a vizitat ,nu a stiut ca este ilegal mai mult de o persoana sa fie tinuta acolo??
Brinzosul si centru ilegal pentru persoane cu dizabilitati grave , cu știrea primarului timis sorin !!!

Raspunde
SENSUL CIVIC BORSA AUR mai 12, 2023 at 4:55 am

7 dintre bolnavi psihici au fost inregistrati in primaria borsa ,asta inseamna ca e posibil sa fi primit indemnizatia de handicap Brînzosul ,cu stire primarului sorin timis ,care este prieten bun , iar 2 persoane bolnave nu era-u inregistrate in primaria borsa , asistenta sociala din borsa trebuie desfintata , au fost la bolnavi a precizat primarul in video ,posibil la pensiune ,nu unde se aflau saraci oameni , de subliniat faptul că totul s-a facut cu stirea asistenței sociale și a domnului primar nelutu , trebuie cercetati penal ,noi cei din AUR vom cere sa fie verificati toți cu handicap ,fie pe indemnizatie fie cei care au asistent personal angajat , se vorbeste in oras ca sunt persoane false cu handicap grav desi nu au nimic , vom solicita DICOT cluj pentru aceste aspecte!!!

Raspunde
Ionuc timis mai 12, 2023 at 2:08 pm

Floarea unde ai citit vîlcea?? ,Puneți ochelari !!!
Și tatal acestu-i infractor ,era cu taieri ilegale de lemne ,avea si el sclavi la munca , si clanu butanu avea persoana cu handicap in munte ,avea un baiat din gara borsa si cînd nu a mai vrut sa stea acolo ,s-a intervenit cu politia borsa acum 3 ani , asistenta sociala și primarul ști-a , am citit in comentari despre falsi cu handicap grav ,sunt si in borsa ,au corupt DGSP si asistenta sociala ,si cu stirea sau nu a primarului ,beneficiaza de indemnizatie sau sunt chiar angajati pentru persoana falsa cu dizabilitați,o alta doamna angajata pentru persoana cu handicap grav ,nici nu are bolnavul in borsa ,il tine intr-un sat la mama ei ,iar ea pleaca cite 3 luni in germania ,primarul stie ca doar e prieten cu fiul doamnei care lucreaza la nord tv borsa !!!!
DIICOT SA VERIFICE NU DOAR HÎRTILE CI ȘI PERSOANELE , VETI AFLA CÎTI FALȘI INVALIZI MAI ARE PRIMARIA BORSA ,SI SA VADA CITE MASINI SUNT INSCRISE PE PERSOANE CU HANDICAP GRAV PENTRU A NU PLATI IMPOZIT LA PRIMARIA BORSA ,DESI DE MASINI BENEFICIAZA ALTI CARE NU AU NIMIC COMUN CU BOLNAVUL!!!!

Raspunde
Anuta repedea borsa mai 13, 2023 at 10:56 pm

Si la mine pe repedea am o vecina nevazatoare si conduce masina ,sotia lu liviu filmon ,i-a bani de la dgsp baia mare ,este trecuta grad 1 are si indemnizatie de la primaria borsa !

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.