Important

SLI Maramureş participă la marșul de protest din capitală

30 de membri ai Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) participă astăzi, 10 mai, la marșul de protest din București organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și federațiile sindicale din educație. Sunt așteptați peste 15.000 de membri de sindicat din întreaga țară. Acțiunea începe la ora 11, în Piața Victoriei, după care protestatarii vor pleca în marș spre Palatul Parlamentului.

Revendicările sindicaliștilor din Educație rămân aceleași: majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie; instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ; acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile; salarizare corectă pentru funcțiile de conducere; creșterea anuală a investițiilor în învățământ pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii; renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației.
Conform calendarului acțiunilor de protest, în perioada 20 aprilie – 5 mai, membrii sindicatelor din Educație din întreaga țară au fost chestionați cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 22 mai.
După primele date centralizate, în Maramureș, aproximativ 75% dintre membrii SLI MM au optat în favoarea grevei generale. O decizie finală va fi luată în curând, după colectarea la nivel național a acordurilor.

Te-ar putea interesa si

Misiunile jandarmilor maramureșeni

Redactie

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ ÎN WEEKEND: Două ordine de protecție provizorii emise de polițiștii maramureşeni

Redactie

Standul județului Maramureș, atracția principală a Târgului de Turism al României 2022, ediția de toamnă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.