BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Percheziţii la Şomcuta Mare şi Finteuşul Mare. Doi bărbaţi reţinuţi – actualizare

La această oră pe str. Finteuşului din Şomcuta Mare dar şi în localitatea Finteuşul Mare sunt în plină desfăşurare două percheziţii domiciliare.

Acţiunea este coordonată de poliţiştii şi procurorii DIICOT din Cluj-Napoca şi au fost pusă în executare după ce ieri noapte cele două persoane au fost prinse în trafic lângă Dej, pe DN 1C, având autoturismele pline cu ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană. Imediat suspecţii au fost reţinuţi iar azi judecătorii au emis mandatele de percheziţie.

CUM AU FOST PRINŞI

Conform surselor noastre, cei doi maramureşeni au fost prinşi după ce un localnic din Livada a sunat la 112 şi a anunţat că dintr-o autoutilitară parcată în afara şoselei de câteva zile s-ar fura mai multe bunuri.

Imediat poliţiştii au mers la faţa locului şi i-au prins pe suspecţi în timp ce descărcau din dubă în alte maşini baxurile cu ţigări.

Trebuie să mai spunem că maramureşenii nu sunt la prima abatere de acest gen, ei având o condamnare cu suspendare pentru infracţiunea de contrabandă.

ACTUALIZARE

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au desfășurat mai multe activități într-un dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de contrabandă. 3 bărbați, depistați în flagrant cu 769.400 de țigarete, au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile.

La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, aflați în cadrul unei intervenții sesizate prin intermediul SNUAU 112, au depistat, într-o hală situată în zona străzii Dumbrava Roșie din municipiul Dej, un autoturism și o autoutilitară, în proximitatea cărora se aflau 3 bărbați care manipulau o cutie. În continuare, polițiștii au identificat persoanele în cauză, și anume, 3 bărbați, de 36 de ani, doi dintre aceștia din orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș, iar unul din municipiul Gherla.

În urma probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați magistraților, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

În continuarea cercetărilor, la data de 12 mai a.c., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, în orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș și în localitatea Livada, județul Cluj, unde au fost găsite și ridicate diverse bunuri de interes pentru cauză.

De asemenea, cele două autovehicule au fost puse sub măsura sechestrului asigurator.

La activități s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, Secției 5 Poliție Rurală Dej, Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penal este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Intervenţie în forţă la un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic. Dosar penal pentru distrugere

Redactie

EXCLUSIV: Poliţia intervine în scandalul depozitării ilegale a gunoaielor din Baia Mare. Se va începe urmărirea penală? – VIDEO

Redactie

EXCLUSIV / IMAGINI ORIBILE LA SATULUNG: Un localnic se masturba pe acoperişul casei, sub privirile unor copii (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

1 mesaj

Percheziții în dosar de contrabandă de țigări după ce un localnic din Livada a sunat la 112 și a anunțat că dintr-o autoutilitară parcată pe marginea drumului se fură bunuri | www.actualdecluj.ro mai 12, 2023 at 11:34 am

[…] surselor vasiledale.ro, cei doi maramureşeni au fost prinşi după ce un localnic din localitatea clujeană Livada a […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.