BREAKING NEWSEvenimentNational

VIDEO: Dansul nupțial al cocoșului de munte a fost surprins în Parcul Național Munții Rodnei – „Un ansamblu unic de mișcări și sunete”

În perioada aprilie – mai, are loc cel mai frumos dans nupțial pe care cocoșul de munte îl poate arăta. Specific perioadei de împerechere, dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali.

Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la 3 metri.

„Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali. Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la trei metri”, explică Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în imaginile postate joi pe Facebook.

Cocoșul de munte ( Tetrao urogallus)  este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri.

„Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 cm. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis”, precizează Romsilva. 

Romsilva – Parcul National Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale  și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Click aici pentru a vedea imaginile video:

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/583370867262078/

Sursa: Antena3.ro.

Te-ar putea interesa si

DISPARIȚIE: Un tânăr din Moisei este dispărut în Frankfurt (Germania). Sunați la 112 dacă aveți informații despre el. A fost găsit (actualizare)

Vasile Dale

ACŢIUNE LA ŞURDEŞTI: Mai multe persoane evacuate din zona ”La Brigadă”

Redactie

APEL LA RESPONSABILITATE ŞI SPIRIT CIVIC! Bogdănel Gavra, depistat pozitiv COVID-19

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.