BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Acuzații grave la Moisei. Localnic bătut, mașini distruse, amenințări cu moartea, lemn tăiat ilegal, intervenții ale poliției

Nu au trecut nici două zile de când v-am prezentat în exclusivitate ce s-a întâmplat pe un drum comunal din Moisei, unde 2 angajați ai Ocolului Silvic Borșa au fost blocați în trafic și atacați de 4 bărbați care purtau cagule. Aceștia au fugit iar mașina de teren a fost distrusă. Nici până astăzi polițiștii nu au reușit identificarea celor 4 ”cagulați”.

Iată că acum revenim asupra ”Mafiei Pădurilor din Maramureș”. De această dată vă prezentăm alte fapte petrecute tot în comuna Moisei. De această dată un localnic din Moisei care a avut curajul să reclame faptul că de pe proprietatea Ocolului Silivc al Composesoratului Vișeu se taie lemn în mod ilegal. Omul susține cu tărie că totul s-ar face cu știința pădurarilor din zonă.

Bătut pentru că ar fi sesizat tăieri ilegale

Seara zilei de vineri 13 mai 2023 a fost cu adevărat ghinionistă pentru un localnic din Moisei. A sunat și a anunțat autoritățile că a fost bătut crunt după ce ar fi sesizat că de pe proprietatea lui (administrată de OS al Composesoratului Vișeu) se taie lemn fără acte. Iar acuzele sunt deosebit de grave și îi vizează chiar pe pădurarii din zonă.

”În seara zilei de 13 mai a.c., la ora 19.57, polițiștii Postului de Poliție Moisei au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat în vârstă de 63 de ani din Moisei, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în comună, în zona denumită Gura Plaiului, a fost agresat fizic de către un alt bărbat în vârstă de 33 de ani din aceiași comună. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe” a transmis la cererea www.vasiledale.ro, biroul de presă al IPJ Maramureș.

Remorcă cu lemn identificată de polițiști

Nu au trecut nici trei ore că polițiștii din Moisei au fost chemați din nou în zonă. De această dată pentru un transport ilegal de masă lemnoasă.

”În noaptea zilei de 13 mai 2023, în jurul orei 23.00, polițiștii Postului de Poliție Comunal Moisei au intervenit în zona denumită Dealul Mare, în urma unui apel semnalat prin S.N.U.A.U.112, de către un bărbat, de 36 de ani, din Moisei, în care s-a sesizat o cantitate de material lemnos abandonată, despre care există suspiciunea că ar fi sustrasă.

În urma deplasării la fața locului și din primele verificări efectuate, polițiștii au identificat, pe un drum greu accesibil, mai mulți arbori de esență foioasă, specia fag.

La fața locului s-a deplasat un tehnician Silvic din cadrul Ocolului Silvic, care a măsurat cantitatea de material lemnos fiind estimat tehnic un volum de aproximativ 10 m.c., lemn foc fag. Întreaga cantitate de material lemnos a fost predată în custodie lucrătorului Ocolului Silvic.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere, fără drept, de arbori, faptă prevăzută de art. 107 din Legea 46 din 2008, și furt, faptă prevăzută de art. 228 din Codul Penal” este informarea transmisă la cererea www.vasiledale.ro de către IPJ Maramureș.

Ce acuză cei din Composesorat

”Eu am făcut sesizare că se fură lemn din composesorat, acolo unde sunt și eu membru. Pădurarul fură lemnele din pădurea noastră. Eu nu primesc nimic și eu rămân fără pădure. În urma sesizărilor mele, în 23 mai 2022, o venit la mine acasă pădurarul și mi-a dat cu bâta în cap. Am certificat medico-legal și de atunci nu s-a făcut nimic în dosar. Se zice că are mari relații: prin poliție, prin procuratură. Parchetul nu mi-a dat nicio soluția. Am rămas cu bătaia și cu certificatul medico-legal. Aceste lemn care sunt aici au fost aduse de pădurar cu tractorul. Eu l-am văzut. Au fost confiscate de polițiști iar pădurarul a fugit” a declarat Lupu Vlonga, localnic din Moisei (74 ani).

”Din primăvara anului trecut avem probleme dar nu se i-au nicio măsură. A fost un control făcut de Garda Forestieră din Cluj s-au găsit un număr de 400 de cioate nemarcate și în timpul acela a pus pe cineva să îmi vandalizeze mașina. Mașina am lăsat-o în vârful dealului și noi am fost în control la cioate. Când am terminat mașina era vandalizată, cauciucurile erau tăiate, geamurile sparte, tabla îndoită. Mi-a adus un prejudiciu de aproape 10.000 de lei.

Am pățit asta doar pentru că am fost chemat ca martor la identificarea și numărarea cioatelor tăiate ilegal. Și pentru asta ieri (vineri, 13 mai 2023, n.r.) am fost lovit de pădurar și de cumnatul lui. Am fost bătut și am ajuns la urgență de un echipajul SMURD. Nu am mai știut nimic de mine. M-a lovit peste tot. Lemnele astea îs de ieri, furate de ei. El ca pădurar continuă să taie lemn nemarcat și pentru asta am fost bătut” a declarat Ioan Coman, localnic.

Strigăt de disperare către ministrul Mediuliui și Pădurilor

”Vă salut domnule ministru Tantos Barna care ați investit atâția bani pentru monitorizarea și stoparea furturilor de pădure. Vă prezentăm un caz din Maramureș unde oameni de peste 50 de ani sunt bătuți de un pădurar care este deranjat că acești oameni din partea Composesoratului își apăra proprietatea.

Domnule șef de ocol cât trebuie să mai așteptăm să schimbați acest pădurar, să îl dați afară, ce mai trebuie să așteptăm? Să așteptăm mitralierele de la Vișeu?

Domnule prim procuror de la Vișeu de Sus cât mai trebuit să așteptăm să se facă ordine la Moisei? De ce le spuneți la polițiștii care merg la dvs cu dosarele că nu se poate? Vin polițiștii înapoi și le spun la cetățeni că nu vrea procurorul, nici nu vrea să audă procurorul, nu acceptă procurorul!!! Până când dle procuror? Dvs îi țineți în brațe pe acești infractori”

Notă: Dacă persoanele vizate de aceste acuzații deosebit de grave doresc să își expună punctul de vedere îl așteptăm pe adresa de email: [email protected]. Îl vom publica în actualizarea acestui articol.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Boss-ul clanului BURIC din afacerist de succes, în URMĂRIT GENERAL. S-a predat și a ajuns în Penitenciarul Baia Mare (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Maşină lovită de tren la Cicârlău. Șoferița încarcerată – ACTUALIZARE

Redactie

EXCLUSIVITATE: UN CUNOSCUT SAXOFONIST A AGRESAT VANZATOAREA UNUI MAGAZIN DIN BAIA MARE. MOTIVUL ESTE HALUCINANT

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.