Important

Poliţiştii maramureşeni, în dialog cu copiii şi părinţii în Săptămâna prevenirii criminalității

Săptămâna 22 – 26 mai este dedicată, ca în fiecare an, Prevenirii Criminalității.

Agenda Săptămânii Prevenirii Criminalității cuprinde teme diferite pentru fiecare zi. Astfel ieri, 22 mai, polițiștii de prevenire au realizat primele activități din această săptămână pe tema siguranței copiilor. Beneficiarii acestor activități au fost două grupe de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 25 din Baia Mare, tinerii de la o casă de tip familial și un grup de părinți.
Polițiștii au discutat cu copiii de grădiniță despre siguranța lor acasă, pe stradă, la grădiniță, despre situațiile de urgență și când pot apela numărul unic de urgență 112. De asemenea au discutat despre persoanele la care pot apela atunci când se pierd pe stradă, într-un supermarket sau pe plajă și care sunt informațiile pe care trebuie să le cunoască despre ei pentru a putea cere ajutor. Cu tinerii de la casa de tip familial, polițiștii au discutat despre riscurile cu care se pot confrunta, în funcție de vârstă, atât în viața reală, cât și în lumea virtuală, precum și atunci când nu respectă regulile din casă. Cu părinții au discutat despre importanța petrecerii unui timp de calitate cu copiii lor, despre comunicarea eficientă cu aceștia și care sunt informațiile utile pe care trebuie să le transmită copiilor pentru ca aceștia să fie responsabili și să știe cum să acționeze/reacționeze pentru a fi în siguranță, indiferent de situație.

Azi, tema abordată de polițiștii de prevenire este siguranța online, iar beneficiarii sunt asistenții maternali din zona Târgu Lăpuș. Polițiștii au discutat cu aceștia despre pericolele din mediul online. Care sunt formele de victimizare cel mai des întâlnite precum și care sunt infracțiunile pe care le comit tinerii cel mai des în lumea virtuală. De asemenea polițiștii le-au prezentat situațiile care intră în competența poliției.
Următoarele zile vor fi abordate teme precum prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare din acasă, prevenirea violenței domestice.



Polițiștii vă recomandă să adoptați cu toții, copii, tineri, adulți, vârstnici, comportamente preventive pentru a evita orice formă de victimizare!

Te-ar putea interesa si

OAMENI HARNICI: Se reabilitează Parcul Central orășenesc din Vișeu de Sus

Vasile Dale

IJJ MARAMUREŞ: Activități preventive la unitățile de învățământ

Redactie

Specialiștii SJUBM, formați la filiala băimăreană a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult