Sport

FOTBAL OLD BOYS MECI AMICAL INTERNATIONAL: Echipa FC România Barcelona a învins echipa băimăreană Sport Team Baia Mare 6-3 (1-1)

În perioada 25-29 mai, echipa de fotbal old boys Sport Team Baia Mare a fost invitată de fostul jucător al acestei echipe, Florin Budeanu, pentru a juca un meci amical cu echipa românilor care locuiesc în Barcelona, denumită FC România Barcelona.

Cu o zi înainte de meciul care a avut loc în 27 mai, de la ora 20.00, pe stadionul Dani Jarque din Sant Boi de Llobregat din Barcelona, jucătorii echipei din Baia Mare au vizitat Stadionul Spotify Camp Nou, Biserica Sagrada Familia, Plaza Catalunya, apoi Bulevardul pietonal Rambla de Barcelona și în final Portul De Barcelona, unde este amplasată statuia înaltă de 60 metri a lui Cristofor Columb.

Cazarea a fost lângă plaja Mării Balearelor, în Campingul Tres Estrellas Barcelona, unde toată echipa a făcut o baie, unii chiar s-au „ars” bine la soare, iar în ultimele două dimineți s-a alergat la marginea apei, pe nisipul fin al plajei.
La stadionul Dani Jarque unde urma să se desfășoare meciul ne-au așteptat foarte mulți români stabiliți în Barcelona sau în zona stadionului și care ne-au aplaudat pentru sosirea în Spania.

Meciul s-a desfășurat pe un teren cu un gazon sintetic de calitate, cu tribune și nocturnă.

Înainte de începerea partidei, gazdele au avut inițiativa de a pune la staţia stadionului Imnul României, pe care toți jucătorii l-au cântat cu cinste.

Referitor la meci, vom face o remarcă: media de vârstă a celor din echipa FC România Barcelona a fost de 34 ani, iar cea a românilor de la Sport Team Baia Mare, 42 ani.

La această diferență de vârstă, trebuia ca băimărenii să depună eforturi deosebite pentru a face față jucătorilor din echipa gazdă, care joacă și într-un campionat de fotbal în 7.

Cu toate acestea, echipa Sport Team a făcut unul din cele mai bune meciuri, mai ales că în prima repriză aceasta a condus cu 1-0 (gol marcat de Bogdan Bîrle din 11 m, în min. 12), până în minutul 43 când au fost egalați.

În repriza a doua, echipa gazdă a introdus în teren ” artileria mai tânără” și astfel dominarea teritorială a acestora a crescut semnificativ și prin minutul 60, conduceau cu 3-1, însă după cinci minute (65′), Cristian Bărbos primește o minge de la mijlocașul Ovidiu Dărăban, la marginea suprafeței de pedeapsă, o preia foarte bine între doi jucători adverși și cu un „vole” o trimite sub bara transversală, în stânga portarului de la gazde, reducând scorul la 3-2.

De la acest scor, gazdele încep să mărească viteza de joc și, până la final, mai înscriu de trei ori, iar băimărenii reușesc doar să reducă din handicap, în minutul 85, printr-un gol înscris de același Cristian Bărbos (pasă primită de la Ionuț Șimon), la o bâlbâială a apărării echipei gazdă, scor final 6-3.

Astfel, echipa Sport Team Baia Mare încheie o „aventură” foarte frumoasă în Barcelona, cu ajutorul fostului jucător al echipei băimărene, Florin Budeanu, căruia i se aduc mulțumiri.

La masa festivă, ambele echipe și-au oferit reciproc câte o cupă a prieteniei, iar organizatorul meciului, Florin Budeanu, a primit din partea echipei Sport Team o plachetă de excelență.

Tot cu această ocazie, echipa băimăreană și-a premiat cei mai buni jucători în anul competițional 2022, precum și firmele Construrom S.A. Baia Mare, Atmosferica Baia Mare și G.T.J. Truck Service Tăuții Măgherăuș, care au sprijinit echipa anul trecut în desfășurarea activităților sportive.

Surpriza pentru echipa din Barcelona a fost când toți componenții acesteia au primit din partea echipei din Baia Mare câte un clop moroșenesc, de care s-au bucurat foarte mult.

Caseta tehnică:
Teren: Dani Jarque din Sant Boi-Barcelona
Spectatori: aprox. 100
Marcatori:
Luka, Aditză, Jenea, Alex, Gaby și Cristi – pentru gazde
Bogdan Bîrle și Cristian Bărbos 2 – pentru oaspeți
Arbitrajul a fost asigurat de un singur arbitru de origine sud-americană, pe nume Edwin, care s-a descurcat foarte bine.
La finalul meciului, împreună cu spectatorii prezenți la stadion, ambele echipe au scandat „România, România!”

ECHIPELE:
FC România Barcelona: Alecu, Marian, Avram, Tavi, Dany(cpt.), Aditză, Adrián, Bogdan, Lalu, Fernando, Gabi, Petre, Andrei, Luka, Áurică, Jenea, Cristi, Marius și Alin. Antrenor Dănuț Ardelean. Președinți: Florin Budeanu şi Alex Grigorescu.
Sport Team: Edi Costin, Darius Mihuț, Dănuț Triff, Gheorghe Mateaș, Bogdan Țentea, Vasile Terec(cpt.), Marius Cardoș, Florin Frenț, Ionuț Șimon, Daniel Gheighiș, Ionuț Pop, Ovidiu Dărăban, Ciprian Coste, Călin Nagy, Ioan Marchiș, Nicolas Gavrilă, Bogdan Bîrle, Cristian Bărbos, Alin Gavrilă, Bogdan Trif și Denis Frenț. Antrenor Ioan Marchiș.

În ultima zi, o parte din jucătorii echipei Sport Team s-au deplasat la Stadionul Camp Nou, unde au vizionat ultimul meci înainte de renovarea acestuia dintre FC Barcelona și Mallorca.

Te-ar putea interesa si

TURNEUL SPERANȚELOR – Maramureș vs. Satu Mare

Vasile Dale

FOTO / IN MEMORIAM OCTAVIAN CIOLTEA: Un meci al Prieteniei pentru un om cu suflet mare!

Redactie

Ciclistul băimărean Alexandru Zeleznik, cooptat în naționala României la Campionatul Balcanic de MTB 2017

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.