BREAKING NEWSEveniment

6 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului pe șoselele Maramureșului

La data de 12 iunie, polițiștii Secției 1 Groși au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că un autoturism a părăsit partea carosabilă și a distrus gardul împrejmuitor al unei locuințe.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul în cauză și conducătorul acestuia, un minor de 16 ani din Berchez. Acesta, aflat la volanul autoturismului, ar fi efectuat manevra de mers înapoi pe D.J. 184 A, în localitatea Cătălina, moment în care a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, minorul nu deține nici permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Oprit pentru viteză, dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Ieri după-masa, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au oprit pentru control un autoturism, care circula pe D.J. 186, având direcția de deplasare, dinspre Săcel spre Dragomirești, fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar, circulând cu 83 km/h (+33).

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un bărbat de 48 de ani din Săliștea de Sus. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanență din Dragomirești în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

Au condus sub influența alcoolului

Vineri după-masa, polițiștii din Șomcuta Mare, au identificat un alt bărbat de 44 de ani din Ciolt, care a condus un autoturism, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă seara, un bărbat de 34 de ani din Coltău a fost depistat în trafic la volanul unui auoturism de către polițiștii Secției 1 Groși, conducând cu o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în Ulmeni, pe D.J. 108A, un conducător auto de 42 de ani din Someș-Uileac a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă noaptea, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag, aflați în serviciul de patrulare, au oprit pentru control pe o stradă din localitatea Desești, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din comună. Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultând 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei identificați au fost conduși la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Condamnat la 2 ani şi 9 luni închisoare pentru că a condus fără permis

Un tânăr de 24 de ani din Baia Mare a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 2 ani şi 9 luni, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, mandatul fiind pus în aplicare vineri, 9 iunie, de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale-Biroul Urmăriri. Tânărul a fost identificat şi depus în Penitenciarul Baia Mare pentru executarea pedepsei.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Grindină şi ploaie torenţială în Baia Mare. Canalizarea refulează

Redactie

Ce artiști vin la UNTOLD 2023 – Festivalul din Cluj a ajuns la a opta ediție

Vasile Dale

AMPLU EXERCIŢIU: SPJ Salvamont Maramureș, aplicaţie cu elicopterul IGAV

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.