Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Anul școlar nu se prelungește. Aceste este cel mai important lucru!”

În urma negocierilor purtate, greva dascălilor s-a încheiat, astfel că elevii s-au întors de astăzi pe băncile școlilor. A fost o perioadă tensionată atât pentru profesori, elevi, părinți cât și pentru clasa politică.
„ Anul școlar nu se prelungește! Acesta este cel mai important lucru. Deja au fost luate măsurile necesare pentru ca situația școlară să fie închisă și copiii să poată promova, da examene . Cel mai important lucru este că s-a ajuns la un acord care permite încheierea anului școlar astfel încât copiii să nu fie și mai mult afectați. Negocierea a durat mult pentru că, pe de o parte, s-au aflat revendicările dascălilor, schimbate succesiv, iar, pe de alta, preocuparea guvernului, dar și a Coaliției, de a găsi resursele necesare, fără să fie distruse echilibrele macroeconomice vitale pentru România”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
De la 1 Iunie salariile de bază ale personalului didactic se majorează cu 1300 de lei brut pentru fiecare funcție; cele ale personalului nedidactic cresc cu 400 de lei brut. În noua lege a salarizării (impusă de PNRR), salariul de bază al profesorului debutant va fi stabilit la nivelul salariului brut pe economie din 2023 (6789 lei), respectiv 3972 de lei.
„Cadrele didactice și nedidactice au obținut MAXIMUL posibil. Creșterea salarială pe noua grilă, care va fi stabilită prin noua lege a salarizării, se va face etapizat; de la 1 ianuarie de va acorda 50% din această creștere. Impactul financiar pentru acest an se ridică la aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

ACTIVITĂŢI PREVENTIVE: Lecţie de siguranţă predată de poliţişti elevilor din Ariniş

Vasile Dale

ȚARA LĂPUȘULUI: Verificarea legalității transportului materialului lemnos în vizorul polițiștilor

Vasile Dale

Avantajele oferite de un transplant de păr

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.