BREAKING NEWSImportant

„Am venit din Maramureş şi îi iubesc de mor!” Festivalul Internaţional de Folclor din Capitală a adunat sute de artişti din ţară, dar şi de peste hotare

Peste 400 de artiști din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate şi-au pus straiele de sărbătoare şi au defilat în inima Capitalei. Au dat startul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor în Piaţa George Enescu. Şi-au etalat apoi porturile populare în drum spre Şoseaua Kiseleff, acolo unde urcă pe scenă timp de două zile, să încânte publicul şi trecătorii.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Bucureşti” a ajuns la ediţia cu numărul 14. „Peste 400 de artiști din toate colţurile ţării, dar şi din Serbia, Bulgaria şi Turcia au pornit în marş în porturi populare către Piaţa Victoriei, în acorduri muzicale”, arată Cosmina Balint, reporter Observator.

Festivalul Internațional de Folclor, în Capitală

Muzica tradiţională, dansul şi costumele brodate în culori aprinse i-au încântat pe trecători. Unii i-au însoţit pe artişti pe Calea Victoriei până pe Şodeaua Kiseleff, unde este scena.

„Îi iubesc! Am venit acum câteva zile din Maramureş şi îi iubesc de mor”, spune un participant. „Să păstreze tradiţiile, obiceiurile aşa cum le-au lăsat moşii şi strămoşii noştri”, speră un altul. Concertele de muzică populară naţională şi internaţională, atelierele pentru copii şi demonstraţiile de meşteşug îi vor aduce mai aproape de tradiţie şi cultură pe toţi cei care sunt în Bucureşti în acest weekend. 

„Noi suntem din Iaşi, fanfara de la Cozmeşti. Melodii avem câte doriţi. Din toate zonele avem melodii. Cântăm şi din Banat şi din toate, şi balcanice, moldoveneşti de-ale noastre, sârbe, hore”, spune Ionel Chiriac, fanfară Iaşi. „Diseară, cu ansamblul Ciprian Porumbescu de la Suceava voi cânta. Eu vin cu folclorul meu de la Iaşi, autentic îmi place să îi spun”, a precizat Ina Chiriac, solistă.

Intrarea e liberă, iar programul se încheie şi sâmbătă şi duminică la ora 22.

Sursa: ObservatorNews.ro.

Te-ar putea interesa si

APARȚINĂTORII NE CER AJUTORUL: Un tânăr a dispărut după ce a fost la o petrecere la un club de manele din Baia Mare

Vasile Dale

Galerie foto: Accident cu trei victime pe strada Europa din Baia Mare. Printre victime și un copilaș

Vasile Dale

PREMIERĂ: Falsul medic stomatolog pus în libertate sub control judiciar. Sechestru pe ”cabinet”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.