BREAKING NEWSImportant

 „O Seară de Operă la Castel” – concert de gală organizat de Fundația Culturală Euroart la castelul Teleki din Coltău. Proiect „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

În 1 Iulie 2023, Fundația Culturală EUROART va organiza un concert de gală, în aer liber, în grădina Castelului Teleki din localitatea Coltău.

Evenimentul intitulat “O Seară de Operă la Castel” va începe de la ora 19:00, iar ariile din concert vor fi interpretate de extraordinarii soliști: soprana Oana-Maria Trîmbițaș, solistă a Operei Naționale Române din Cluj, mezzo-soprana Melinda Duffner și baritonul Horațiu Ruști. Ei vor fi acompaniați de Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare ce se va afla sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru.

Concertul face parte din proiectul “Concerte educative pentru copii și tineri” ce a început în luna Mai și va continua în toamnă cu o nouă serie de concerte educative de muzică clasică pentru copii și tineri, interpretate de muzicieni ai Filarmonicii de Stat ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare. Cele șapte concerte ce vor avea loc in Septembrie și Octombrie 2023 se vor desfășura în localitățile Sighetu Marmației, Baia Sprie, Cavnic, Seini, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Vișeu de Sus.

Concertele educative “Arca lui Noe” sunt organizate în cadrul proiectului „Concerte educative pentru copii și tineri” depus în cadrul apelului de proiecte „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”, cod PNRR/2022/C11/I5-1.

Proiectul „PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE” își propune organizarea a 11 concerte educative pentru copii și tineri și a unui concert de muzică clasică, în 12 localități din județul Maramureș cu populație sub 50.000 locuitori, care vor avea un dublu beneficiu: vor reduce deficitul de ofertă culturală în 8 orașe mici și 4 comune și vor crește abilitățile culturale a 1900 de elevi, participanți direcți și activi la concertele educative.

Concertul educativ – o manifestare muzicală oferită în scop cultural pedagogic.

Educația muzicală are rolul de a lărgi orizontul muzical al copiilor, mărind cercul preferințelor lor muzicale. Expunerea frecventă la muzică clasică în general, ca și ascultatul repetat al acelorași lucrări sunt strategii de influențare a preferinței celor mici. Concertele educative oferă o astfel de pregătire prealabilă a publicului. De asemenea, diferitele activități din sala de clasă (dirijat, acompaniat ritmic) îi familiarizează pe copii cu muzica pe care o vor asculta în concert cu mai multă plăcere și mai mare concentrare.

O minunată călătorie plină cu descoperiri din lumea muzicii, a instrumentelor și-a muzicienilor.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Te-ar putea interesa si

ÎNCEPEM DEMASCAREA ȘI ÎNCEPE URÂT SĂ PUTĂ: Echipa de fotbal feminin din Baia Mare NU a fost înscrisă în SUPERLIGĂ. Jurnalistul vicepreședinte nu a avut bani (1)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Încă un JAF URIAȘ în Maramureș. 150.000 lei au fost furați dintr-un imobil din Baia Mare

Vasile Dale

GER DE CRAPĂ PIETRELE: -17,5 grade C la staţia meteo Iezer, munţii Rodnei – Borşa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.