Recomandate

PENTRU DETECTAREA PERSOANELOR DISPĂRUTE: Centrul Local de Analiză Date, lansat în Maramureş

Aducem tehnologia mai aproape de oameni, un nou centru local de căutare-salvare cu drone și analiză date folosind Inteligență Artificială va fi lansat în județul Maramureș.

Salvamont Maramureș și Consiliul Județean Maramureș alături de Salvamont România, împreună cu partenerul de tehnologie VODAFONE ROMÂNIA va inaugura în dată de 9 august, miercuri, ora 11.00, pe faleza Lacului Mogoșa, aproape de baza de salvare a Salvamont Maramureș, Centrul Local de Analiză Date, care este dotat cu soluția de detecție automată a persoanelor dispărute.
Programul software inovator, #SARUAV, bazat pe Inteligență Artificială, vine în sprijinul echipelor de salvare pentru căutarea și găsirea persoanelor dispărute. În baza unui set de fotograme capturate cu drone, programul face detecția automată a oamenilor, folosind anumite indicii, precum elemente de îmbrăcăminte, piese de echipament, sau diferite obiecte, pentru indicarea locațiilor precise unde se poate interveni.
Programul poate procesa 100 de fotograme în aproximativ 2 minute, indicând operatorului indiciile asociate cu coordonatele GPS exacte ale locației.

De asemenea, în acest proiect Salvamont Maramureș operează 3 drone de ultima generație dedicate pentru misiuni complexe de căutare-salvare folosind sisteme avansate de fotogrametrie, termoviziune, zbor automat, urmărire relief, timp de zbor prelungit, camere foto-video multiple, cartografiere pentru hărți 3D și capturare date pentru analiză automată folosind Inteligență Artificială. Dronele sunt dotate cu senzori anticoliziune 360*, zoom puternic de până la 56x, zbor îndelungat de până la 45 minute cu un singur acumulator, set suplimentar de încă 3 acumulatori pentru a face față celor mai grele misiuni în munți.
Centrul local de analiză și intervenție cu drone din Județul Maramureș va fi disponibil 24/7 cu ajutorul a trei piloți de drone instruiți din rândul salvatorilor montani și dispeceri pregătiți că operatori sistem inteligent cu detecție automată.

Acum un an la Tg. Jiu Salvamont Gorj și Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Vodafone România se înființa Centrul Național de Analiză de Date . Este poate cel mai important proiect pilot care și-a propus susținerea tehnică la un alt nivel al operațiunilor de căutare salvare iar începând din dată de 9 August 2023 va deveni operațional și primul centru local de analiză a datelor, în Județul Maramureș.

Va invit cu drag să ne susțineți așa cum ați făcut-o și o faceți de fiecare dată când e vorba de activitatea SPJ Salvamont Maramureș, luând parte la lansarea acestui proiect extraordinar de important în misiunea noastră de a salva viețile oamenilor aflați în pericol.
Vor fi prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Prefecturii, a instituțiilor partenere din Sistemul Național de Urgență, reprezentanți ai conducerii Salvamont România , salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureș precum și prieteni ai Salvamontului care ne apreciază și ne susțîn în cauza noastră nobilă.
Salvamont Maramureș, Salvamont România și Vodafone România își vor prezența cu această deosebită ocazie echipamentele profesionale de căutare – salvare aflate în dotare.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Cerere inedită în căsătorie la Baia Mare după o plimbare cu un avion ultrauşor

Redactie

PREVENTIV: Şapte elevi şi doi profesori de la CN „M. Eminescu” din Baia Mare, carantinaţi acasă

Vasile Dale

Avem și probleme în Spitalul Județean Baia Mare: Nereguli descoperite în urma unui control. Șefa DSP a dat din colț în colț refuzând să comunice cu maramureșenii (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.