BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

VIDEO – Am găsit mormintele tinerilor din Maramureș morți în ”Azilele Groazei” din Mureș. Premierul Ciolacu reacționează

Azilul groazei din Mureş ascunde şi mai multe orori. 26 de bolnavi de la un centru din Maramureș au fost transferaţi aici pandemie, ca sa fie mai bine îngrijiţi. Patru dintre ei au murit în decurs de şase luni. Trei persoane au ajuns acum după gratii în urma descoperirilor cumplite: patronul centrului, administratorul şi fiul ei, poliţist.

Noi detalii şocante ies la iveală o dată cu descoperirea bolnavilor ţinuţi în beci la Mureş. În 2020, 26 de tineri cu dizabilităţi din mai multe centre din Maramureş au fost transferaţi aici pentru a sta în condiţii mai bune şi, în decurs de şase luni, patru dintre ei au murit. Trei erau din Baia Mare: Irina, Corina şi Ionuţ şi au pierit neştiuţi de nimeni. „Ei, acolo au murit, nu ştie nimeni în ce condiţii au murit, dacă li s-a făcut autopsia, care sunt cauzele decesului. Mai mult, au fost îngropaţi acolo!”, spune un angajat al DGASPC Maramureş, sub protecţia anonimatului.

Decedaţilor nu li s-ar fi făcut autopsia, aşa că nici până acum nu se ştie cauza morţii

Decedaţilor nu li s-ar fi făcut autopsia, aşa că nici până acum nu se ştie cauza morţii. „Am fost puşi în situaţia de a identifica un spaţiu pentru aceşti beneficiari şi acea fundaţie de la Mureş a fost singurul agent economic care s-a prezentat la licitaţie. Aparţinatorii acestor beneficiari şi-au manifestat dorinţa ca ei să fie înmormântaţi acolo”, a declarat Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș.

Procedura este clară. DGASPC Maramureş ar fi trebuit să anunţe autorităţile locale despre decese. Nu a făcut-o! Mai mult, nici trasferul oamenilor dintr-un judeţ în altul nu ar fi fost legal. „Corpul de control mi-a semnalat faptul că procedurile nu au fost respectate. Au fost patru decese despre care eu nu am ştiut”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

www.vasiledale.ro cu sprijinul colegilor din județul Mureș am găsit mormintele celor trei tineri decedați în Azilul Groazei. Irina, Corina și Ionuț își dorm somnul de veci pe un deal din de la marginea satului Bărcănești din județul Mureș. Trei cruci de lemn arată mormintele, pe două dintre ele abia se mai poate citi numele tinerilor. Au fost îngropați unul lângă altul.

Premierul Ciolacu reacționează

„Vom vedea și cu cazul Mureș câte vor ieși la vedere. Este clar că vorbim de corupție instituțională. Vorbim de încrengături locale astfel încât business-ul să fie cât mai profitabil”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Ping-pong-ul cu bieţii oameni continuă. Ororile la centrul Căsuţa lu’ Min din Bărdeşti au fost descoperite după ce reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice au intrat neanunţaţi în azil. şi deschis uşa de la subsol. Anterior, şapte instituţii au făcut trei controale şi nu au găsit nimic. Trei indivizi au fost reţinuţi de DIICOT şi, ulterior, au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Cap de listă – Cosmin Păpuc, fondator al azilului groazei din Mureş.

„Eu îmi asum tot. Eu Îmi asum tot”, a declarat Cosmin Papuc, membru fondator al asociaţiei. Până acum, contestaţie la măsura arestării au făcut doar Flavius şi Iulia Paşcu, administratorul azilului şi fiul ei.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

DN1C Baia Mare – Satu Mare, ciuruit de gropi în județul Satu Mare. Șoferii și-au distrus anvelopele (foto)

Vasile Dale

Criminalul de la Bârsău, căutat cu Teba, câinele poliţist din Maramureş

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: A început nebunia în PTF Petea, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră sătmăreni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Vasile Dale

1 mesaj

EXCLUSIV: AU ACȚIONAT CU PREMEDITARE! Au ales tineri care nu puteau comunica sau erau țintuiți la pat și i-au transferat în ”azilele groazei” din Mureș – Stiri din Maramures august 1, 2023 at 12:13 pm

[…] VIDEO – Am găsit mormintele tinerilor din Maramureș morți în ”Azilele Groazei” din Mur… centre baia maredecesemaramureșstiri baia marestiri maramuresvișeu de susDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.