BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: IMAGINI HALUCINANTE LA BORȘA – Localnicii au intrat cu forța în sediul Poliției. Oamenii susțin că autoritățile statului vor să mușamalizeze retrocedarea celor 17.000 hectare câștigate definitiv în instanță

Statul Român obligat să plătească aproximativ 170 milioane euro sau să restituie peste 17.000 hectare de pădure! CEDO a stabilit acest lucru DEFINITIV ȘI IREVOCABIL.

Dosarul Composesoratului Borșa a primit o soluție la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: la 8 noiembrie 2022 s-a constatat încălcarea dreptului la respectul bunurilor (art. 1 al protocolului nr. 1 la Convenţie). Statul român, la începutul anului a contestat decizia și a cerut revizuirea dosarului, însă decizia a rămas definitivă din 5 Aprilie 2023 !

În acest caz, România a fost condamnată definitiv de către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru că nu a pus în posesie titlu de proprietate pentru cele 17.000 de hectare. Aceștia sunt urmașii a aproximativ 6.000 de persoane cărora regimul comunist le-a confiscat terenurile în anul 1948. CEDO reține că hotărârile judecătorești definitive și irevocabile nu au fost executate de statul român, dosarul Composesoratului Borșa fiind „împovărat cu un aspect complex politic, istoric și faptic”.România a fost din nou condamnată la CEDO. De data aceasta, judecătorii europeni au constatat că s-a încălcat dreptul la respectul bunurilor.

Composesorale Borșa au mai obținut și o victorie uriașă în fața unei alte asociații în spatele căreia se vorbește că ar fi chiar miliardarul Frank Timiș și Mafia Lemnului din Maramureș. Astfel, magistrații au decis dizolvarea Asociației Composesorale Cisla și au luat și alte decizii extrem de importante constatând nulitatea absolută a numeroase acte!

Ieri a fost scandal la sediul Ocolului Borșa, unde șefului Ocolului nu a strigat în gura mare că nu poate lucra ”sub presiune” și a chemat jandarmii pentru a scoate oamenii afară din biroul lui. Apoi, un activist a fost agresat de un borșean din clanul Butenilor. Totul a fost filmat și totul sub privirile zecilor de jandarmi aflați la fața locului.

Astăzi, a fost din nou scandal la Borșa. De această dată, la sediul Poliției orașului Borșa. Imaginile transmise de la fața locului pentru www.vasiledale.ro sunt pur și simplu halucinante. Oamenii sătui să mai fie umiliți de autoritățile statului român au decis să ia cu asalt unitatea de poliție. Au pătruns în interior pentru a fi prezenți la discuțiile dintre autorități. Nu a mai contatat că într-o unitate de poliție trebuie să respecți anumite reguli (așa spune legea) însă bătaia de joc la care au fost supuși oamenii timp de 20 de ani i-a determinat să treacă la măsuri extreme. Cu greu șefii Poliției Borșa și jandarmii au reușit să îi calmeze pe oameni.

Actualizare – IPJ Maramureș

În referire la evenimentul produs ieri 08 august, în urma căruia, mai multe persoane au intrat fără drept în sediul poliției orașului Borșa, menționăm faptul că au fost identificate 16 persoane față de care, polițiștii efectuează verificări referitor la situația creată.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Șoferul BMW-ului care a ucis o tânără și l-a rănit grav pe iubitul acesteia într-o stație de autobuz din Baia Mare rămâne în arest preventiv. Procurorii l-au trimis în judecată

Vasile Dale

TRAGEDIE LA BARSANA: PERSOANA INECATA IN RAUL IZA SCOASA DE POMPIERI IN ZONA PODUL VALENILOR

Vasile Dale

SOCANT: Bataie ca-n filme la un club din Baia Mare. Un tanar a fost taiat la gat, altul la mana

Vasile Dale

2 mesaje

Calin august 9, 2023 at 6:39 am

Oricum vor tăia pădurile, asa ca , de ce sa le dea banii ?

Raspunde
Localnici din Borșa revoltați: șefii Poliției Borșa și jandarmii au reușit cu greu să îi calmeze pe oameni - Mesagerul de Nord august 9, 2023 at 1:15 pm

[…] „Dosarul Composesoratului Borșa a primit o soluție la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: la 8 noiembrie 2022 s-a constatat încălcarea dreptului la respectul bunurilor (art. 1 al protocolului nr. 1 la Convenţie). Statul român, la începutul anului a contestat decizia și a cerut revizuirea dosarului, însă decizia a rămas definitivă din 5 Aprilie 2023!”, se relatează si pe site-ul  Vasiledale.ro. […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.