BREAKING NEWSEveniment

POLIȚIA RUTIERĂ: 39 de șoferi au rămas pietoni. Trei dintre ei s-au ales și cu dosare penale pentru că au consumat alcool

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 200 de persoane, fiind controlate și 115 autovehicule. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 39 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală *_(Legea Anastasia)_* respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Exemple: Depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

În dimineața zicei de 11 august, polițiștii rutieri din Suciu de Sus au oprit pentru control un autoturism condus pe D.C. 55, în localitatea Coroieni.

La volan a fost identificat un tânăr de 23 de ani din Vălenii Lăpușului, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Azi noapte, la ora 01.39, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control un autoturism condus pe D.J. 109F, în localitatea Budești.

Pentru că exista bănuiala că șoferul de 35 de ani, se afla sub influența alcoolului, a fost solicitat un echipaj din cadrul Secției 5 Ocna Șugatag, care l-a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool în sânge.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că autoturismul condus de bărbat nu este înmatriculat în circulație. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Aseară 12 august, la ora 23.10, polițiștii băimăreni au intervenit la un accident rutier produs pe strada Griviței din municipiu.

La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 48 de ani, a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus, de către un bărbat din Baia Mare.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului de 48 de ani, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Bărbat din Satulung reținut  de polițiști pentru 24 de ore

Polițiștii din Șomcuta Mare au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 61 de ani din Satulung, sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice

În fapt, la data de 08 august a.c., la ora 18.45,  polițiștii au fost sesizați despre faptul că, în localitatea Satulung s-a produs un accident rutier.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, un autoturism condus de către bărbat, a intrat într-un șanț. În urma accidentului a rezultat numai pagube materiale.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare, pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, unde acesta a refuzat.   

Șoferul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș.

Te-ar putea interesa si

INCREDIBIL: Doi bărbați căzuți în buda din fundul curții la Rona de Sus. Unul a decedat (actualizare)

Vasile Dale

FOTO: Microbuz Fanny, coliziune cu un autoturism, la ieşirea din Baia Mare – ACTUALIZARE

Redactie

EXCLUSIV: Drama șoferului urmărit și prins cu focuri de armă de poliție. ESTE OLIMPIC LA MATEMATICĂ

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.