Important

RUTIERE: Accident cu ATV provocat de un minor în Baia Mare, 40 de permise de conducere reţinute de poliţişti multe de la şoferi care s-au urcat băuţi la volan

Ieri, 20 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un eveniment rutier produs în municipiu. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un minor de 14 ani din Baia Mare, fără a deține permis de conducere, a condus un ATV neînregistrat sau neînmatriculat, pe o alee din spatele unui imobil de pe bulevardul Regele Ferdinand și condus înspre strada Melodiei. Acesta, ar fi acroșat în partea din spate un autoturism, care se afla oprit în parcare.

Din cercetări a reieșit faptul că, ATV-ul este proprietatea unei femei de 36 de ani din Baia Mare. Minorul a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare în vederea efectuării de investigații medicale.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Acțiunile pe linie rutieră au continuat în județul Maramureș

Și în acest week-end, acțiunile pentru diminuarea riscului rutier au continuat pe principalele artere din județul Maramureș. Polițiștii au desfășurat activități, în colaborare cu celelalte instituții pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză , conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive sau încalcă normele rutiere în vigoare.

În acest week-end, peste 120 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest de către polițiștii maramureșeni cu atribuții rutiere, fiind aplicate 174 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul circulației, așa cum prevede O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsuri complementare, pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 40 de permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

Azi-noapte, polițiștii rutieri din Baia Mare și Sighetu Marmației au depistat în trafic doi conducători auto, în vârstă de 25 și 42 de ani din județul Alba și Baia Mare, circulând pe strada Victoriei și Unirii. În urma testării acestora cu aparatul etilotest, au rezultat valori de 0,56 și 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sâmbătă noaptea, o patrulă de ordine și siguranță publică a observat pe strada Culturii din municipiu un autoturism, care se deplasa haotic.

Polițiștii au procedat le efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, fiind ulterior blocat de echipajele de poliție pe strada Florilor.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 39 de ani din Baia Mare, care, în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

În toate cazurile, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetări pentru uz de fals și conducere fără permis

Sâmbătă, 19 august a.c., polițiștii din Borșa au identificat în trafic, circulând pe strada Tineretului din oraș, un autoturism condus de un borșean în vârstă de 20 de ani. Acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile irlandeze, care nu ar fi prezentat elementele autentice ale unui permis de conducere, existând suspiciunea că ar fi fals. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Te-ar putea interesa si

LA DOAR 18 ANI: S-a ales cu dosar penal pentru două infracţiuni rutiere

Redactie

CJ MARAMUREŞ: Modernizarea terminalului pentru pasageri la Aeroportul Baia Mare, precum și varianta de ocolire a centurii Baia Mare, adoptate

Redactie

JANDARMERIA MARAMUREŞ: Acțiuni preventiv-educative desfășurate în 30 iunie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.