BREAKING NEWSRecomandateSport

Trofeul Baia Mare organizat de o asociație din Brașov cu banii băimărenilor. 100.000 lei pleacă din oraș pentru o competiție care nu are nicio treabă cu Baia Mare

Zilele acestea a fost anunțat cu ”surle și trâmbițe” faptul că în perioada 26-27 august se va desfășura în pasul Gutâi (DN18) ”Trofeul Baia Mare”. De ce Baia Mare când întrecerea are loc în munții Gutâi? Nimeni nu știe, dar Vital Baia Mare (aparține de Primăria Baia Mare) cotizează cu 100.000 de lei din banii băimărenilor. Scumpă apa în Baia Mare, e drept. Competiția face parte din Trofeul Național Masters de viteză în Coastă.

Dacă până anii trecuți erau prezenți la start 60-70 de automobile, anul acesta abia-abia s-au strâns… 25!!! De ce oare? Simplu: asta se întâmplă când politicul își bagă coada în competițiile sportive. Este opinia noastră, poate greșim, dar ne-o menținem.

Dar să vă prezentăm cronologic cum o asociație sportivă din Brașov a fost desemnată să organizeze această competiție, cu banii băimărenilor firește. De ce nu a fost desemnat oare clubul Minaur Baia Mare (clubul Primăriei Baia Mare), spre exemplu, să organizeze. Este afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). De ce nu celelalte două asociații private din Baia Mare care sunt afiliate la FRAS? Poate ne vor răspunde cei abilitați.

Inițial competiția ar fi trebuit organizată de asociația Maya Sport. Aceștia în data de 8 august 2023 a transmis la FRAS o adresă în care au anunțat că se află în imposibilitatea organizării Trofeului Gutâi din motive financiare.

În 11 august 2023 asociația Autorally anunță pe pagina de facebook faptul că ”Federația Română de Automobilism Sportiv a depus toate eforturile pentru ca etapa de Masters la Viteză în Coastă să se desfășoare. În urma discuțiilor cu autoritățile locale, cu reprezentanți ai CJ Maramureș și ai Primăriei Baia Mare, a reieșit dorința de necontestat a acestora pentru susținerea evenimentului. Astfel, în lipsa unui organizator local, FRAS, prin decizia Biroului Executiv din 11 august, a preluat sarcinile organizatorice, iar etapa se va desfășura în conformitate cu programul stabilit inițial”.

Asociația brașoveană Auto Blic a fost desemnată să organizeze competiția. Asociație care îl are ”la butoane din umbră” tocmai pe Bela Stoica, culmea chiar președintele Comisiei de Raliuri din cadrul FRAS și membru în comisia federală a Federației. O fi sau nu ceva conflict de interese? Noi credem că da, însă nu noi suntem cei care dăm verdicte.

Trofeul Baia Mare, pardon ”Gutâi” se desfășoară în pasul Gutâi. De ce se numește acum Baia Mare? Păi răspunsul credem că este foarte simplu: 100.000 de lei pleacă din conturile Vital Baia Mare (banii băimărenilor) direct în cele ale asociației brașovene. Cu ce se alege municipiul Baia Mare? Cu un start festiv în Centrul Vechi! Cât privește festivitatea de premiere lucrurile sunt neclare: pe facebookul oficial se anunță că se va desfășura tot în Baia Mare, în Centrul Vechi, iar pe site-ul FRAS este anunțată la Complexul Turistic Șuior, Baia Sprie.

Așadar 100.000 de lei pentru un START FESTIV! O adevărată bătaie de joc la adresa băimărenilor care plătesc facturi nesimțite la societatea Primăriei Baia Mare, Vital.

Mai mult, în opinia noastră firește, dezamăgirea va fi maximă pentru spectatori și implicit pentru băimărenii iubitori de automobilism. DOAR 25 de mașini vor fi prezente!!!

Ar mai fi multe, multe întrebări puse organizatorilor: una fiind extrem de importantă! Indicatoarele rutiere că se restricționează circulația pe DN18 când au fost montate și unde? Nu cumva trebuiau semnalizate vizibil cu două săptămâni înainte de instituirea restricțiilor? Ei drept, luni, 21 august, organizatorii au transmis un email site-urilor de știri din Maramureș, în care anunțau faptul că în weekend nu se va circula prin pasul Gutâi. Cam târziu, domnilor. Oare Poliția Rutieră ce spune despre asta?

Restricții de circulație pe Pasul Gutâi pentru Trofeul Baia Mare

Competiția automobilistică Trofeul Baia Mare – parte a Trofeului Național Masters de viteză în coastă, organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureș, va impune restricționarea Drumului Național 18 (Pasul Gutâi)

Sectorul de drum restricționat circulației publice este cuprins între intersecția DN 18 cu DJ 183C (foto 1 – km 15+400) și DN 18 (foto 2 – km 23+000). Pentru închiderea și deschiderea circulației, în sprijinul organizatorului vor acționa agenții Servicului de Poliție Rutieră al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Intervalele orare în care se impun restricțiile de liberă circulație sunt următoarele:

• 09:00 – 18:00 – Sâmbătă, 26 August 2023

• 09:00 – 18:00 – Duminică, 27 August 2023

Circulația publică va fi deviată pe ruta ocolitoare Baia Sprie (DN 18) de la intersecția străzilor Gutinului cu Cloșca – continuând pe DJ 184 prin localitățile Șișești – Cavnic – Roata, continuând pe DJ 109F prin Budești și Ocna Șugatag – până în Ferești (DN 18) la intersecția DN 18 cu DJ 109F și DJ 186B.

Trofeul Baia Mare contează ca a 3-a etapă a Trofeului Național Masters de viteză în coastă, evenimentul fiind organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu asociația sportivă Auto Blic, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș și sprijinul nemijlocit al Primăriei municipiului Baia Mare, Primăriei orașului Baia Sprie și companiei Vital.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Moraru la zdup 30 de zile după ce mascații au găsit 2 kg de cristale. Chef special cu Țancă la Vișeu cu 500 de invitați

Vasile Dale

VREME REA: Cod portocaliu de ninsori și viscol – Ninge abundent pe DN17C în pasul Dealul Ștefăniței (VIDEO)

Vasile Dale

FRONTEX VINE ÎN AJUTORUL ROMÂNIEI: Granița este survolată de o aeronavă Diamond pentru a-i identifica ucrainenii rătăciți

Vasile Dale

2 mesaje

Pop august 23, 2023 at 1:57 pm

Buna ziua!
FELICITARI Domnule Vasile Dale!

In sfarsit, mai pune cineva intrebari referitor la ceea ce se intampla in sportul automobilistic din Maramures.Mare pacat ca prin interventia politicului, parerea mea, se estompeaza elanul unor inimosi, care in ultimii 3 ani au revitalizat miscarea automobilistica din Maramures. Speram ca vom primi si raspuns la intrebarile Dumneavoastra.

Cu stima,
Ioan Pop, unul din organizatorii DAKAR SERIES LA BAIA MARE – 2008

Raspunde
Trofeul Baia Mare – Masters. NE-AM ÎNȘELAT PUȚIN, sunt numai 23 de piloți la startul competiției – Stiri din Maramures august 23, 2023 at 2:37 pm

[…] al autorităților locale maramureșene dau roade în cele din urmă, iar competiția de pe Gutâi – Trofeul Baia Mare – va avea la start 23 dintre cei mai rapizi piloți ai vitezei în coastă […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.