Important

Centrul Militar Judeţean Maramureş desfăşoară activităţi de clarificare şi actualizare a situaţiei militare a rezerviştilor

În baza prevederilor Legii nr. 446/30.11.2006 şi în conformitate cu documentele de planificare proprii, în perioada 28 august – 14 septembrie 2023, Centrul Militar Judeţean Maramureş, în colaborare cu structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, desfăşoară activităţi de clarificare şi actualizare a situaţiei militare a rezerviştilor.
Toate activităţile referitoare la organizarea şi actualizarea evidenţei militare a cetăţenilor sunt activităţi recurente şi normale, care se desfăşoară cu regularitate pe tot parcurusul anului de către toate instituţiile cu atribuţii în acest sens. Aceste activităţi s-au desfăşurat şi în anii precedenţi, în baza Legii nr. 446/2006, neavând legătură cu situaţia de securitate de la graniţele României (conflictul din Ucraina).
Cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă sunt luaţi în evidenţă ca rezervişti. În acest sens, centrele militare pot chema militarii rezervişti pentru precizarea unor date în legătură cu situaţia lor militară. Anunţarea rezerviştilor se face prin ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare, înmânarea acestora realizându-se de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. Documentele pe care rezerviştii trebuie să le prezinte la locul şi data precizate în ordinul de chemare pentru clarificarea situaţiei militare sunt: cartea de identitate, ordinul de chemare menţionat anterior şi livretul militar.
Rezerviştii plecaţi în străinătate sunt în continuare cetăţeni cu obligaţii militare. Dacă înainte de plecarea în străinătate, aceştia nu s-au prezentat la Centrul Militar Judeţean Maramureş în vederea predării documentelor de evidenţă militară, cu ocazia chemării pentru clarificare situaţiei militare, aceşti rezervişti vor lua legătura cu centrul militar pentru îndrumare.
Conform articolului 67 din Legea nr. 446/2006, militarii rezervişti sunt obligaţi să primească ordinele de chemare emise de centrele militare şi să se prezinte la locul, data şi ora prevăzute în acestea.
Angajatorii au obligaţia de a acorda salariaţilor, care deţin calitatea de rezervist şi care au fost chemaţi la centrul militar pentru clarificarea situaţiei militare, concediul suplimentar plătit, în baza adeverinţei eliberate de către centrul militar, conform articolului 75 din Legea 446/2006.
Pentru alte informaţii, ne puteţi contacta telefonic la nr. 0262 211 088 sau prin email: [email protected], ori la sediul Centrului Militar Judeţean Maramureş din str. Turnului, nr. 1, Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

Ecograf nou pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Redactie

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș: „ România condusă de Guvernul Ciolacu va avea și-n 2024 un buget al dezvoltării și al creșterii economice!”

Redactie

Ionel Bogdan: Atragem fonduri de 21 milioane de euro din PNRR pentru realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.