Important

„CONCERTE EDUCATIVE PENTRU COPII ŞI TINERI”: Invitatie la concerte de muzică clasică destinate copiilor şi tinerilor din Maramureş

În perioada 20 – 29 Septembrie, Fundația Culturală EUROART va organiza o serie de opt concerte educative de muzică clasică pentru copii și tineri, interpretate de muzicieni ai Filarmonicii de Stat ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare, moderat și dirijat de Dalma Toadere. Evenimentele vor avea loc în localitățile Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Baia Sprie, Cavnic, Tăuții Măgherăuș și Seini, aducând laolaltă copii din școala primară, după următorul program:
Programul concertelor
20 septembrie 2023, ora 8:30, Școala de Muzică Sighetu Marmației
20 septembrie 2023, ora 12:00, Casa de Cultură Vișeu de Sus
21 septembrie 2023, ora 8:30, Casa de Cultură Șomcuta Mare
21 septembrie 2023, ora 11:30, Casa de Cultură Târgu Lăpuș
22 septembrie 2023, ora 9:00, Casa de Cultură Baia Sprie
22 septembrie 2023, ora 11:30, Casa de Cultură Cavnic
29 septembrie 2023, ora 9:00, Casa de Cultură Tăuții Măgherăuș
29 septembrie 2023, ora 11:30, Casa de Cultură Seini
Concertele educative “Arca lui Noe” sunt organizate în cadrul proiectului „Concerte educative pentru copii și tineri” depus în cadrul apelului de proiecte „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”, cod PNRR/2022/C11/I5-1.
Proiectul „PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE” își propune organizarea a 11 concerte educative pentru copii și tineri și a unui concert de muzică clasică, în 12 localități din județul Maramureș cu populație sub 50.000 locuitori, care vor avea un dublu beneficiu: vor reduce deficitul de ofertă culturală în 8 orașe mici și 4 comune și vor crește abilitățile culturale a 1900 de elevi, participanți direcți și activi la concertele educative.
Concertul educativ – o manifestare muzicală oferită în scop cultural pedagogic.
Educația muzicală are rolul de a lărgi orizontul muzical al copiilor, mărind cercul preferințelor lor muzicale. Expunerea frecventă la muzică clasică în general, ca și ascultatul repetat al acelorași lucrări sunt strategii de influențare a preferinței celor mici. Concertele educative oferă o astfel de pregătire prealabilă a publicului. De asemenea, diferitele activități din sala de clasă (dirijat, acompaniat ritmic) îi familiarizează pe copii cu muzica pe care o vor asculta în concert cu mai multă plăcere și mai mare concentrare.
O minunată călătorie plină cu descoperiri din lumea muzicii, a instrumentelor și-a muzicienilor.

Te-ar putea interesa si

SERVICIUL RUTIER MARAMUREŞ: Campanie de integrare a persoanelor condamnate pentru că s-au urcat la volan în stare de ebrietate

Vasile Dale

DEPUŞI ÎN PENITENCIAR: Două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au ajuns după gratii

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Restricțiile impuse de Guvernul liberal, incoerente și contradictorii”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult