Important

Gheorghe Șimon, deputat: „Bolnavii cronici din România nu rămân fără medicamente și terapii”

Peste trei milioane și jumătate de români care suferă de boli cronice și care până acum primeau medicația și beneficiau de terapii în cadrul unor programe naționale au rămas fără tratament. Situația este una alarmantă, iar bolnavii au anunțat deja un miting de amploare la începutul lunii Octombrie.
Social democrații dau asigurări că problema va fi remediată în cel mai scurt timp, ordonanța de urgență fiind deja pregătită.
„Asistăm la încă un exemplu de proastă prioritizare a plăților făcute. Conducerea Casei Națională de Asigurări de Sănătate, condusă de Andrei Baciu – PNL, a direcționat banii în favoarea spitalelor particulare. Am ajuns astfel la această situație, în contextul decalării rectificării bugetului de stat. Ministerul Sănătății cunoaște situația, deja a acționat și a pregătit un proiect de act normativ – o OUG – care să asigure cel târziu săptămâna viitoare finanțarea necesară ”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Distinct de faptul că actuala conducere a CNAS a plătit cu prioritate facturile spitalelor private și astfel a epuizat banii care ar fi asigurat decontarea medicamentelor compensate si susținerea programelor naționale, trebuie spus și că ministerul Finanțelor, condus tot de un reprezentant al PNL –Marcel Boloș, a rămas inert și n-a răspuns solicitărilor, n-a transferat minime resurse financiare în bugetul CNAS ca problemele să nu se acutizeze.
„Colectarea CASS se face de către ministerul Finanțelor, care mai apoi face transferurile necesare către CNAS. Liberalii nu au ținut cont de prioritățile reale din sistemul de sănătate și astfel s-a ajuns la această situație ingrată pentru milioane de bolnavi din România. Rezolvarea este simplă și colegii mei din PSD lucrează deja la ea. Bolnavii cronici din România nu rămân fără medicamente și terapii!”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.Te-ar putea interesa si

PREVENIREA VIOLENŢEI DOMESTICE: 500 de afişe distribuite de poliţişti în Maramureş în Campania Bright Sky

Redactie

Ești din Baia Mare? Acum îți poți comanda un șemineu online cu livrare gratuită, direct la tine acasă!

Vasile Dale

NEMULȚUMIRI: Dublu standard în aplicarea sancțiunilor disciplinare la frontieră. Dacă ești șef primești doar atenționare (DOCUMENT)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult