BREAKING NEWSRecomandate

Socrii primarului Cătălin Cherecheș au fost arestați pentru 30 de zile

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. S-a întâmplat astfel după ce Claudia Gliga, soacra edilului, a fost prinsă, miercuri, în flagrant de dare de mită.

Femeia avea la ea 50.000 de euro, pe care urma să-i dea mamei unei judecătoare din Cluj, pentru ca aceasta din urmă să pronunțe o pedeapsă mai blândă în cazul lui Cherecheș, condamnat deja în primă instanță la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Alături de Claudia Gliga a fost reținut și soțul acesteia.

Contactat de Antena 3 CNN imediat după reținerea soacrei sale, primarul din Baia Mare a declarat că nu exclude o „manevră”.

„Dacă a făcut așa ceva, oricum nu a făcut-o în numele meu. Să i se aplice prevederile legale, oricât de drastice. Lucrurile astea mi se par niște cretinităţi. De unde să știu eu ce putea să facă? Mi se pare o chestie pe ca un om normal nu are cum să o facă. Trebuie să fii tâmpit!”, a spus el.

În data de 19 octombrie, Curtea de Apel Cluj a amânat pentru 24 noiembrie pronunțarea în dosarul lui Cătălin Cherecheș.

În februarie 2022, instanța din Cluj-Napoca l-a condamnat pe primar la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată în septembrie 2018.

Primarul și-a bătut joc de jurnaliști

După ce jurnaliștii au așteptat de la ora 8.00 dimineața un punct de vedere din partea primarului Cherecheș acest lucru nu s-a întâmplat. Jurnaliștii au fost ținuți de ”ca proști” până la ora 17.22 când a transmis următorul email:

”Anunț de presă

Din dorința de a nu interfera în niciun fel în parcursul Justiției, am decis să ofer mandat domnului avocat Răzvan Doseanu să comunice public în numele meu în legătură cu dosarul penal care se află în pronunțare pe rolul Curții de Apel Cluj și raportat la orice situație care îmi poate afecta drepturile procesuale. Cu considerație, dr.ec.Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare”.

La ce delir a avut în seara precedentă la România TV nici nu ne mirăm. Credem că am spus totul.

Dacă pedeapsa în primă instanță este menținută de Curtea de Apel, Cherecheș va merge la pușcărie și nu va mai fi primar

Decizia din februarie 2022 nu este definitivă. 

Pedeapsa de atunci a venit la pachet cu interdicția de a ocupa funcția de primar și cu interdicția altor drepturi pentru o perioadă de patru ani.

De asemenea, instanța a dispus menținerea sechestrului asigurător instituit de DNA asupra mai multor bunuri ale primarului, între care un autoturism Porsche Cayenne și mai multe terenuri.

În 29 iunie 2023, Cătălin Cherecheș a anunțat că a revenit în PSD.

Cherecheș a trecut și prin PNȚCD, UNPR și PNL. El este primar la Baia Mare din 2011.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT: UN SOFER SI-A IZBIT MASINA DE SEMAFORUL DIN INTERSECTIA BD BUCURESTI CU BD REPUBLICII (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE: Bărbat din Bârsana reclama de fiul său că îi agresează mama. La Deseşti un bărbat şi-a bătut soţia şi soacra

Redactie

Reacţia Episcopiei Maramureşului după ce stareţul mănăstirii Petrova a fost acuzat de agresiune sexuală: ”Femeia e instabilă emoţional”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.