BREAKING NEWSEveniment

DOAR ÎN WEEKEND: 20 de șoferi au rămas pietoni iar 255 au fost amendați

Având în vedere faptul că viteza constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere, în perioada 17- 19 noiembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au acționat pe principalele artere ale județului, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, precum și sancționarea celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre acestea 163 fiind pentru nerespectarea vitezei legale admise, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către o persoană depistată la volanul unui vehicul având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar restul pentru alte abateri prevăzute în normele rutiere în vigoare.

Polițiștii au reținut 20 de permise de conducere, patru fiind reținute pentru consum de alcool la volan, prevedere aflată în sfera contravenționalului.

De asemenea, în județ au fost constatate patru infracțiuni rutiere, prevăzute de art. 336 alin. 1 și 2 din Codul Penal.

Vineri seara, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, dar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Sâmbătă, în jurul orei 23.00, polițiștii Secției 6 Sarasău, aflați în serviciul de patrulare în comuna Săpânța, au identificat în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 40 de ani din comună.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a acestuia, a rezultat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Cisternă cu lapte lovită la Seini de trenul internaţional Baia Mare – Viena

Redactie

ACTUALIZARE: TREI PIETONI SPULBERATI DE UN BMW PE STRADA MINERILOR DIN BAIA MARE (FOTO)

Vasile Dale

IARNĂ PESTE MARAMUREȘ – Cod galben de ninsori și vânt până vineri în întreg județul (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.