BREAKING NEWSEveniment

BAIA MARE: Ziua în amiaza mare a urcat la volan cu 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost arestat preventiv

Era ora 12.04, ziua în amiaza mare, când polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident rutier produs pe strada Victoriei la intersecție cu strada Iuliu Maniu.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani din Baia Mare, a intrat în coliziune cu un autoturism condus în fața sa de către un bărbat de 37 de ani din Baia Sprie.

          În urma impactului, autoturismul condus de șoferul de 37 de ani a fost proiectat într-un autoturism, care se afla oprit în coloană, în fața acestuia.  

         Întrucât conducătorul auto de 38 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testului fiind de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgentă „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

           În cauză, față de șoferul din Baia Mare, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Bărbatul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș.

Instanța la trimis 30 zile după gratii

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în dosar nr. 5220/P/2012, din data de 28.11.2023. În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală, raportat la art. 202, 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului I. A. I. – -, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.11.2023 şi până la data de 27.12.2023 inclusiv.

Respinge solicitarea inculpatului, prin apărător ales, de a se dispune în principal înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar, iar în subsidiar, cu cea a arestului la domiciliu sau, ca neîntemeiată.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT SOCANT: UN COPIL DE TREI ANI A CAZUT DIN MASINA MAMEI IN TIMPUL MERSULUI. ERA IN SCAUNEL DAR NU ERA PRINS IN CENTURA!

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Maramureșean prins cu țigări de contrabandă, un pistol Glock, sume de bani în lei și valută, toate ascunse într-un BMW

Redactie

Dle președinte Ionel Bogdan, unde sunt banii pe care i-ați anunțat cu surle și trâmbițe în 2 februarie 2023 pentru realizarea marelui proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.