BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

MANEVRA DISPERATĂ A FUGARULUI CHERECHEȘ: Cum încearcă primarul din Baia Mare să blocheze extrădarea în România

Primarul Cătălin Cherecheș, cel care s-a luptat cu poliția din Germania, atunci când a fost prins după ce a fugit din România cu buletinul unui văr, încearcă să blocheze extrădarea în România.

În fața magistraților din Tribunalul Augsburg, Cătălin Cherecheș a solicitat să nu fie extrădat. De altfel, a refuzat procedura simplificată de extrădare, motivând condițiile grele din penitenciarele din țara noastră. 

În urma refuzului său de a fi extrădat în maximum 10 zile, avocatul lui din Germania susține că procedura de extrădare în acest caz ar putea dura între trei și șase luni.

În următoarele cinci zile, însă, Cătălin Cherecheș va fi mutat din închisoarea din Augsburg, acolo unde se află în aceste momente, la cel mai mare penitenciar din Munchen, care are o suprafață de 14 hectare. 

Potrivit avocatului său din Germania, până ce magistrații Tribunalului Gneral din Munchen, acolo unde se va solicita judecarea edilului fugar, acesta nu va avea dreptul să vorbească cu nimeni. De altfel, nu i s-a permis nic măcar un telefon cu avocatul său care l-a reprezentat pe teritoriul României.

Singurul cu care a luat contact, până în acest moment, a fost avocatul care l-a reprezentat în sala de judecată din Germania. 

Important de menționat este faptul că instanța din Munchen ar putea să-i dea dreptul lui Cătălin Cherecheș de a-și executa pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită, iar asta pentru că statul german este extrem de atent la condițiile în care își execută condamnații pedeapsa, dar și la drepturile condamnaților.

Reamintim că pe data de 29 noiembrie, Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. 

Primarul din Baia Mare, condamnat pentru luare de mită, care a fugit din România, Cătălin Cherecheș a fost prezentat, miercuri, în jurul orelor 15.00, în fața judecătorului, care a decis încarcerarea imediată a acestuia.

Imediat după decizie, Cherecheş a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen, situat la adresa Am Fliegerhorst 1, 86456, Gablingen Germania.

Sursa: Antena 3CNN.ro.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

COPALNIC MĂNĂŞTUR: Căprioară sfâșiată de o haită de câini vagabonzi (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Bătaie între o femeie de serviciu și o consilieră locală în Școala Generală Desești. Motivul ar fi infidelitatea soțului

Vasile Dale

Condamnat la 5 ani cu executare în primă instanță, primarul Cherecheș s-a întors în PSD

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.