Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș: „Nimeni nu se atinge de tradiția noastră!”

Ministrul PSD al Agriculturii combate cu fermitate orice zvon ori speculație care, acum în preajma Crăciunului, încearcă să inflameze spiritele că românii n-ar mai avea voie să crească ori să sacrifice sau să vândă porci. Conform normelor de aplicare la Legea 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine în România, „Legea Porcului” așa cum au denumit-o popular românii, se puteau crește porcii în gospodăria proprie doar pentru îngrăşare şi sacrificare în cadrul familie, nu pentru comercializare.
„La noi, în Maramureș, tradiția este Sfântă și nimeni nu se atinge de tradiția noastră, cu atât mai puțin PSD. În orice gospodărie oamenii pot continua să crească și să-i vândă, în viu ori sacrificați, CU AVIZUL GRATUIT al medicului veterinar. ANSVSA a făcut deja modificările legale necesare pentru redarea acestei tradiții românilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

În vederea asigurării concordanţei cu Regulamentul (UE) nr. 594/2023 şi Legea nr. 122/2023, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a elaborat şi emis două acte normative esenţiale: Ordinul nr. 130/2023, care aprobă Normele specifice de aplicare a Legii nr. 122/2023, şi Ordinul comun nr. 132/418/2023, emis împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), care stabileşte condiţiile şi cerinţele de biosecuritate pentru exploataţiile noncomerciale de porcine. ANSVSA reaminteşte tuturor deţinătorilor de exploataţii noncomerciale de porcine importanţa respectării normelor de biosecuritate şi a regulamentelor în vigoare, în vederea prevenirii şi combaterii pestei porcine şi a altor riscuri asociate.

Te-ar putea interesa si

Ești din Baia Mare? Acum îți poți comanda un șemineu online cu livrare gratuită, direct la tine acasă!

Vasile Dale

Proiectul Relații sănătoase vs. relații toxice s-a încheiat în acest an școlar

Redactie

ANUNŢ IPJ MARAMUREŞ: Peste 160 de candidați, pentru cele 6 posturi de ajutor de șef de post

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.