BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: CAPTURĂ RECORD – Trei tineri arestați preventiv după o operațiune FULGER a ofițerilor antidrog din Maramureș. Unul a mai fost prins vânzănd droguri în ”cartierul pensionarilor” din Baia Mare (actualizare)

Ofițerii Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Maramureș sub coordonarea procurorului DIICOT Maramureș au reușit prinderea a trei traficanți de droguri de risc și mare risc. Cei trei au fost reținut pentru 24 de ore iar astăzi au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, cerere acceptată de judecători.

Conform informațiilor noastre captura făcută de ofițerii antidrog maramureșeni este una uriașă: peste 50 kg de cannabis.

Cine sunt inculpații

SABOU GH. PAUL BOGDAN IONUŢInculpat
BÎRŞE I. NICOLAE IOANInculpat
CIRŢIU IV. ANDREI CĂTĂLINInculpat

Solutia pe scurt: Încheierea penală nr. 85/DL din 17.12.2023:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul nr. 291-D/P/2023 şi, în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 decembrie 2023 şi până în data de 15 ianuarie 2024, inclusiv, a inculpaţilor:

– SABOU PAUL BOGDAN IONUȚ, … cercetat pentru comiterea infracţiunii de: – trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

– BÎRȘE NICOLAE IOAN, …, cercetat pentru comiterea infracţiunii de: – trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

– CIRȚIU ANDREI-CĂTĂLIN, …, cercetat pentru comiterea infracţiunii de: – trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

Respinge cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu formulate de inculpaţi, prin apărători. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 17 decembrie 2023, ora 17:18.

Bogdan Paul Sabou a fost săltat de mascați și în 2012

băimăreanul a fost prins în flagrant în februarie 2012

În februarie 2012, Bogdan Paul Sabou a fost prins în flagrant de ofițerii antidrog în timp ce vindea substanțe interzise în ”cartierul pensionarilor” din Baia Mare. La data amintită avea 23 de ani. El a fost prins în flagrant pe strada George Enescu (în spate la complexul Albina) în timp ce vindea unui ofițer sub acoperire 10 bucati de canabis care aveau forma de baghete si erau infasurate in folie de aluminiu. La domiciliul lui au mai fost găsite în 6 bucăți. Drogurile ajungeau în cluburile din județul Sălaj. În 2016, băimăreanul a obținut în instanță REABILITAREA.

ACTUALIZARE – ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri.

Astfel, la data de 16 decembrie a.c., doi bărbați, dintre persoanele cercetate, au fost prinși în flagrant delict, în timp ce dețineau, într-o locuință închiriată, aproximativ 700 de grame de canabis (droguri de risc), destinat comercializării către consumatorii din județul Maramureș.

Din cercetări a reieșit că aceștia, în perioada mai – decembrie 2023, ar fi procurat, deținut, intermediat sau comercializat direct cristal (3-CMC, droguri de mare risc) și canabis.

Totodată, un al treilea bărbat ar fi achiziționat de la ceilalți doi, atât droguri de risc (peste 200 de grame de canabis), cât și de mare risc (aproximativ 500 de grame de cristal), în scopul vânzării către consumatori, inclusiv minori, din județul Maramureș.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județul Maramureș, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 53 de kg de droguri de risc (canabis) și alte mijloace de probă.

Ulterior, cele trei persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, iar cinci persoane au fost audiate în calitate de martori.

La datele de 16 și 17 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 3 bărbați, cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 17 decembrie 2023, cei trei maramureșeni, cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, Secției 3 Fărcașa, Poliției Municipiului Baia Mare și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT FEROVIAR: Bărbat de 44 de ani, lovit mortal de trenul Cluj-Napoca – Sighetu Marmaţiei

Redactie

FOTO, VIDEO: EXPLOZIE LA SIGHETU MARMAŢIEI: Incendiu de proporții într-un bloc de garsoniere. Bărbat grav rănit – actualizare

Redactie

FOTO: Fată de 14 ani, lovită de o maşină pe trecerea pentru pietoni

Redactie

1 mesaj

blea decembrie 17, 2023 at 11:53 pm

Recomand doua filme pe care le puteti gasii pe yt. The Union si The Culture High
VIZIONARE PLACUTA!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.