BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Trei sigheteni au fost arestați preventiv după ce au bătut și tâlhărit un tânăr de 20 ani în scara unui bloc din oraș

Polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin apel 112 de către un tânăr în vârstă de 16 ani din Vadu Izei, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu un alt tânăr de 20 de ani în scara unui bloc de pe strada General Mociulski, au fost agresați de un grup de persoane necunoscute. Totodată, uneia dintre victime i-a fost sustras telefonul mobil.

Persoanele bănuite de comiterea faptei de tâlhărie calificată asupra tânărului de 20 de ani au fost identificate ca fiind trei tineri cu vârste de 20, 21 și 25 de ani, toți din Sighetu Marmației.

În baza probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că, cei trei tineri, conjugat și concomitent,  în baza unei rezoluții infracționale comune și a unei înțelegeri prealabile, ar fi aplicat lovituri multiple asupra persoanei vătămate în vârstă de 20 de ani, motiv pentru care a fost necesară acordarea de îngrijiri medicale a acestuia.

Față de cei trei a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând să fie prezentați în fața instanței în vederea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor participante și tragerea acestora la răspundere penală.

Ce spune instanța

SZUCS LAURENŢIU COSMIN FLORINInculpat
SZUCS VASILE ŞTEFANInculpat
BORNEA GHEORGHEInculpat

Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, cererile formulate oral de apărătorii inculpaţilor de luare faţă de aceştia a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar.

1. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 1 lit. d şi alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul S. L. C. F.. Dispune arestarea preventivă a inculpatului S. L. C. F., pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.12.2023 şi până la data de 26.01.2024 inclusiv.

2. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul S. V.Ş.. Dispune arestarea preventivă a inculpatului S. V. Şt., pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a C.pen, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.12.2023 şi până la data de 26.01.2024 inclusiv.

3. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.G.. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B. G., , pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.12.2023 şi până la data de 26.01.2024 inclusiv.

În temeiul dispoziţiilor art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor

Potrivit prevederilor art. 228 alin. 2 Cod procedură penală, se aduc la cunoştinţa inculpaţilor drepturile prevăzute la art. 83 Cod procedură penală, dreptul prevăzut la art. 210 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, precum şi dreptul de acces la asistenţă medicală de urgenţă, dreptul de a contesta măsura şi dreptul de a solicita revocarea sau înlocuirea arestării cu o altă măsură preventivă. Se comunică măsura arestării preventive locului de deţinere – Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Maramureş.

Pronunţată în camera de consiliu, 28 decembrie 2023, ora 13.30, la sediul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.
Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată)  840/2023  28.12.2023

Te-ar putea interesa si

FOTO: Patru minori au fost filmaţi în timp ce distrugeau acoperişurile mai multor garaje din Baia Sprie

Redactie

BAIA MARE: Ziua în amiaza mare a urcat la volan cu 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost arestat preventiv

Vasile Dale

VIDEO: Maşină răsturnată pe strada Barajului. Conductă de gaz spartă. Șoferul are dosar penal (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.