BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Grefierul evapora probele din dosare de sub nasul procurorului șef. Are onoare să își prezinte DEMISIA? A refuzat să discute cu jurnaliștii

Astăzi, la Sighetu Marmației a fost zarvă mare. Zarvă pentru că jurnaliștii noștri au avut ”tupeul” să îl deranjeze pe domnul procuror șef de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Cum să nu îl deranjăm, când din instituția pe care o păstorește s-au evaporat probe din cel puțin 38 de dosare penale.

Discursuri halucinante între jurnalist și procurorul șef, prin intermediul jandarmului voiajor

Așa cum vă spuneam, jurnaliștii noștri au bătut astăzi la ușile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Am sperat că vom putea discuta cu procurorul șef din instituția în care probe și dosare au ”făcut pași” de sub nasul acestuia. Firește, jandarmul de serviciu ne-a legitimat (carte de identitate și legitimație de serviciu), apoi, a plecat să anunțe sosirea noastră. A revenit cu mesajul: ”Domnul prim nu vă poate primi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș va trimite un comunicat de presă!”.

”Noi solicităm un interviu video, muncim și pentru o televiziune națională. La televizor trebuie interviu, nu hârtii scrise”. Și sărmanul jandarm – om de legătură, s-a întors la domnul magistrat.

”Nu dorește să discute cu dumneavoastră. O să primiți comunicat de presă”.

”Înțelegem. În cazul ăsta vom face aici în fața ușii o filmare în care vom spune ce ni s-a transmis!”.

Jandarmul voiajor: ”Nu aveți voie. Este interzis filmatul!”.

Jurnalist: De la ușă încolo da. Aici este spațiu pubic? Holul ăsta, scările astea sunt spațiu public. Nu există nimic care să ne îngrădească filmarea.

În cele din urmă tot am filmat în zona respectivă. Asta grație conducerii Judecătoriei Sighetu Marmației, dar și a grefierilor de la Judecătoria Sighetu Marmației care au înțeles faptul că locul din care luam câteva cadre nu pune în pericol nicio anchetă, nu prejudiciază pe absolut nimeni.

Grefierul locuia în chirie la Sighet, dar își construia o vilă la Ocna Șugatag

La Sighetu Marmației au fost percheziții la etajul 3 al unui bloc de pe strada Dragoș Vodă. Acolo ar fi fost găsite dosarele penale scoase din parchetul Sighet. La 20 de kilometri de Sighetu Marmației, grefierul și-a ridicat o casă arătoasă. E drept, nu este finalizată. Este la ”roșu”, acoperită și cu geamuri și uși montate. Localnicii ne-au spus că nu și-a adus încă linia de energie electrică. Cu ce bani și-a ridicat oare imobilul? Cu salariul de grefier? Greu de crezut. Nu acuzăm, doar întrebăm. Poate organele de anchetă vor afla într-o bună zi.

Oficial Parchetul nu a oferit detalii despre ce dosare penale au fost compromise. Nu a spus exact ce probe au dispărut și din ce dosare. Au găsit ”șmecheria” și au transmis presei că, vezi Doamne, este anchetă și nu se poate. Înțelegem și aceste lucruri, dar atunci de ce ne-au ”aruncat momeala” că inculpatul a dat ”de la sine putere” o ordonanță de clasare a unui dosar penal privind infracțiuni rutiere, ordonanță pe care a semnat-o în numele procurorului. În fals, firește.

Nu putem să nu ne întrebăm dacă tot ați transmis în presă acest aspect de ce ați ales acest dosar? De ce nu ați ales să ne prezentați cum lipsesc probe din alte dosare penale în care infracțiunile anchetate sunt mult mai grave: contrabandă, trafic de droguri etc. etc. De ce oare?

La final ne mai întrebăm doar atât: oare chiar nu știa nimeni că individul pleca cu tășcuța plină cu documente din Parchet? Suntem convinși că se știa, dar probabil s-a încercat ”acoperirea rahatului cu nisip”. Poate greșim.

Grefierul s-a predat

Avem și confirmarea că din momentul perchezițiilor (22 decembrie 2023) și până la arestarea preventivă a individului acesta nu a fost găsit. El s-a predat la sediul Poliției Sighet după ce Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă a acestuia. În lipsă.

”La data de 12 ianuarie a.c., la ora 16.10, la sediul Poliției Municipiului Sighetu Marmației s-a prezentat un bărbat în vârstă de 33 de ani din municipiu, pe numele căruia, la data de 12 ianuarie a.c., Judecătoria Baia Mare a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș” ne-a transmis IPJ Maramureș.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Moisei. Pieton accidentat pe DN18. Polițiștii de la Rutieră au reținut 15 permise auto în weekend

Vasile Dale

INCREDIBIL: Contrabandă cu țigări ucrainene cu snowmobilele Asociației Salvatorilor Montani Borșa în pasul Prislop (ACTUALIZARE, FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Pieton accidentat grav de o autoutilitară cu pâine la Dămăcușeni – actualizare

Vasile Dale

3 mesaje

mo ianuarie 16, 2024 at 12:31 pm

procurorul șef cate case are?

Raspunde
Grefierul care evapora dosarele de sub nasul prim-procurorului de la Sighet rămâne în arest preventiv – Stiri din Maramures februarie 4, 2024 at 9:49 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: Grefierul evapora probele din dosare de sub nasul procurorului șef. Are onoare să …EXCLUSIV: Grefierul CLASA dosare și EVAPORA PROBE! Cum motivează Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș breșa de securitate din JUSTIȚIEFOTO: BREȘĂ GRAVĂ DE SECURITATE ÎN JUSTIȚIE – Grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighet arestat preventiv. 38 dosare ar fi fost găsite la percheziții arestat preventivgrefiergrefier parchetmaramureșsighetu marmațieistiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Grefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni – Stiri din Maramures martie 6, 2024 at 11:11 am

[…] EXCLUSIV VIDEO: Grefierul evapora probele din dosare de sub nasul procurorului șef. Are onoare să … baia maresighetu marmațieistiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.