Important

Şedința Asociației Pensionarilor din Învățământ (API) Maramureș

Astăzi, 17 ianuarie, Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) a găzduit ședința Asociației Pensionarilor din Învățământ (API) Maramureș, eveniment la care au participat membrii Adunării generale.

Prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM, a deschis ședința cu un călduros cuvânt de bun venit și a prezentat un scurt istoric al Asociației Pensionarilor din Învățământ din Maramureș. Ședința a fost marcată de prezența doamnei Lucia Zoicaș, președintele API Maramureș, care, într-un discurs emoționant, a mulțumit tuturor membrilor pentru colaborare și a exprimat dorința de a transmite ștafeta conducerii către o nouă echipă.

Lucia Zoicaș a prezentat o serie de aspecte legate de organizarea și statutul juridic al API Maramureș, evidențiind activitățile diverse desfășurate în beneficiul membrilor săi. API Maramureș a fost un partener de încredere pentru membrii săi, oferind consiliere și sprijin juridic, inclusiv cu sprijinul SLI MM, pentru a asigura dobândirea drepturilor cuvenite în instanță.

Printre activitățile desfășurate de API Maramureș s-au numărat excursii de interes, precum o vizită la Salina Turda și o excursie de două zile în zona Vaser – Vișeu. De asemenea, membrii au avut ocazia să exploreze Munții Apuseni, stațiunea Ocna Șugatag și Centrul de Odihnă și Formare construit de SLI MM.

Anul acesta marchează aniversarea a 15 ani de la înființarea API Maramureș, iar membrii au propus organizarea unui calendar extins de activități pentru a atrage mai mulți membri.

În cadrul ședinței, s-au desfășurat alegeri pentru conducerea API Maramureș, iar Claudia Bilașco a fost aleasă în funcția de președinte cu unanimitate de voturi. Alături de ea, au fost aleși vicepreședinte Maria Ardelean și secretar Margareta Andreica.

„Suntem mândri să constatăm că, de la înființare și până în prezent, Asociația Pensionarilor din Învățământ Maramureș a cunoscut o creștere constantă în numărul de membri. În prezent, avem în jur de 300 de persoane, toate provenind din sistemul de învățământ – personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Ne propunem să extindem comunitatea noastră primitoare și să includem și soții sau soțiile membrilor noștri, care, fiind și ei pensionari, vor participa alături de noi la toate activitățile asociației, indiferent de domeniul în care au activat”, a subliniat Lucia Zoicaș, fostul președinte al API Maramureș.

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș și Asociația Pensionarilor din Învățământ Maramureș își exprimă recunoștința față de membrii lor pentru sprijin și implicare și își manifestă hotărârea de a continua să susțină și să dezvolte comunitatea educațională în Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Intervenții ale polițiștilor pe linia violenței în familie în Baia Mare și Recea

Vasile Dale

LINIE SILVICĂ: Transportul și comercializarea materialelor lemnoase, în vizorul poliţiştilor

Redactie

Consiliul Județean Maramureș a lansat  licitația pentru proiectarea și execuția parcului de specializare inteligentă Șomcuta Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.