BREAKING NEWSEvenimentNational

VIDEO: Cinci traficanți săltați de mascați. Vindeau canabis și cristal minorilor între 13 și 17 ani

La data de 24.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea  a 5 inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Cercetările efectuate au relevat  că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, aceștia au deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal și substanțe din categoria catinoidelor), către consumatori, inclusiv minori (cu vârste între 13 și 17 ani), de pe raza județului Sălaj.

Din materialul probator administrat a rezultat că inculpații au oferit cu titlu gratuit substanțe interzise participanților la petreceri private sau ca plată pentru  desfășurarea unor activități în gospodărie.

La aceeași dată,  au fost puse în aplicare 5  mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate  cantitățile de 150 grame cristal  ( 3-CMC, drog de mare risc), 4 grame de canabis, 5 grame de substanță sub formă de pulbere cristalizată, 585 de pliculețe tip ziplock din material plastic transparent fără conținut, 7 telefoane mobile, un cântar electronic de mare precizie, un grinder, diverse obiecte și plicuri cu urme de substanțe, precum și  sumele de 450 de euro, 150 lire sterline și 4.200 lei.

Astăzi a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și ai Grupării Mobile Cluj – Napoca. La activități a participat și echipajul canin al Direcției Regionale Vamale Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

În 2023 au murit mai mulți oameni pe șoselele Maramureșului deși au fost mai puține accidente grave!

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Incendiu violent la Borşa. Mai multe animale au ars de vii. Un căţel a fost salvat – actualizare

Redactie

Mihaela Brooks, profiler F.B.I. despre bărbatul din Vișeu de Jos care a urcat cu mașina în automobilul soției: „Românii încă au mentalitatea că femeia și-o caută”

Vasile Dale

1 mesaj

blea ianuarie 26, 2024 at 9:31 am

Recomand doua filme pe care le puteti gasii pe yt. The Union si The Culture High
VIZIONARE PLACUTA!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.