BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Avea 2,55 gr/l alcool în sânge și a omorât o fată: Fiul fostului primar Bindiu arestat la domiciliu. Procurorii au cerut arest preventiv, însă a fost respins

Urmare a accidentului rutier mortal produs în dimineața zilei de 8 ianuarie a.c. pe raza localității Budești, ieri, 12 februarie a.c., a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 39 de ani.

Ce spune Judecătoria Sighet

BINDIU DANInculpat

Solutia pe scurt: DISPUNE: În baza art. 227 alin. (1) Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) teza a II-a Cod de procedură penală şi art. 202 Cod de procedură penală, respinge – ca neîntemeiată -propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei în dosarul nr. 6/198/P/2024, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul BINDIU DAN, domiciliat …….. cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 şi 2 C.pen. şi infracţiunea de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.pen. În baza dispoziţiilor art. 227 alin. (1) Cod de procedură penală, va dispune punerea în libertate a inculpatului BINDIU DAN, cu datele de stare civilă anterior menţionate, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş.

În baza dispoziţiilor art. 227 alin. (2) Cod de procedură penală, cu referire la art. 218, art. 219 raportat la art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală, va dispune luarea faţă de inculpatul BINDIU DAN (cu datele de stare civilă anterior menţionate) a măsurii preventive a arestului la domiciliu, prevăzută de dispoziţiile art. 202 alin. (4) lit. d) din Codul de procedură penală, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2024 şi până la data de 13.03.2024, inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) din Codul de procedură penală, va impune inculpatului ca, pe durata măsurii arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în mun. Baia Mare, str. Reconstrucţiei nr.19A, jud. Maramureş, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a procurorului.

În baza art. 221 alin. (2) Cod de procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul va avea obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, ori de câte ori este chemat.

Atrage atenţia inculpatului că, pe durata măsurii arestului la domiciliu poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, precum şi că, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul fără încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăți, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliţia Mun. Baia Mare şi judecătorul de drepturi şi libertăţi.

În baza art. 221 alin. (4) din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare, cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina sa prin prezenta, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Desemnează Poliţia Mun. Baia Mare, pentru supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta în sarcina inculpatului.

În baza art. 215 alin. (6) din Codul de procedură penală, atrage atenţia organului de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului, de a verifica periodic respectarea de către acesta a măsurii şi a obligaţiilor impuse prin prezenta încheiere, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, să sesizeze de îndată procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în cursul judecăţii.

Executorie în ceea ce priveşte dispoziţia de punere în libertate a inculpatului, sens în care copie de pe prezenta încheiere se va comunica locului de deţinere – Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, pentru luarea măsurilor ce se impun

În baza dispoziţiilor art. 221 alin. (8) din Codul de procedură penală, copii de pe prezenta încheiere se vor comunica inculpatului, organului de poliţie desemnat cu supravegherea acestuia, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române și Direcţiei Generale de Paşapoarte, în vederea respectării de către inculpat a obligaţiilor ce îi revin.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 13.02.2024, ora 13.30.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  142/2024  13.02.2024

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Trafic blocat pe DN18. Au căzut brazii uriaşi pe şosea

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: TRAGEDIE LA ONCEȘTI – Șoferul a murit decapitat, pasagerul în stare critică. Mașina s-a înfipt într-un podeț (actualizare)

Vasile Dale

NU ÎI MAI SPERIE NIMIC: Se fură ca-n codru din scările blocurilor de pe Păltinișului din Baia Mare (IMAGINI VIDEO CAMERE DE SUPRAVEGHERE)

Vasile Dale

7 mesaje

mo februarie 13, 2024 at 7:50 pm

” 8 ianuarie a.c. pe raza localității Budești, ieri, 12 februarie a.c., a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore….” – ce ma? a fost retinut 24 de ore dupa mai bine de o luna? voi sunteti bine cu capu? ati vrut sa-l faceti scapat pur si simplu? fara sa fie nevoie nici macar sa fuga in Itaia? ce promotie buna o prins… o intrat septarii!!!! adevaru-i ca la ce reclama buna le-o facut mafiotul ala de la Parchetul din Sighet… aici e mafie, nu la Cluj, primarul o nimerit prost…aici se rezolva „ca la carte” faptele penale, inclusiv omor cand esti RUUUUUUPT in gura…BANI SA AI si nu se leaga nici scaiu de tine…

pe prostu celalalt cu 1.65 si fara victime l-o retinut pe loc daca o fost vai steaua lui…alta semnificatie are cuvantul a scapa dintr-un accident cand ai PORSCHE…te scapa si de detentie…

Raspunde
Term februarie 14, 2024 at 12:34 pm

Va fi amplu mediatizat dupa fuga din tara.

Raspunde
mo februarie 14, 2024 at 2:52 pm

pun pariu ca si cele 24 de h sunt doar pe hartie, asta nici nu stie unde e centrul de retinere…MAFiA lemnului loveste din nou??…DNA SOMN USOR…

Raspunde
Anonim februarie 13, 2024 at 11:44 pm

Domnule Vasile Dale.
Nu doresc sa imi postați mesajul, am încredere în dvs.
Ce doresc eu cat și cei care va urmăresc este să mediatizați acest caz și la nivel național.
Nu este normal ca o persoană care omoara pe cineva și care are o asemenea alcoolemie să fie arestat la domiciliu doar prin prisma faptului ca face parte dintr-o familie înstărită.
Prin articolele dvs ati mediatizat multe spete in care fata de multe persoane care au fost depistate cu alcoolemie s-a dispus măsura arestării preventive.
Va multumesc și am încredere în dvs.

Raspunde
dan februarie 14, 2024 at 9:34 am

Cind toate datele sint clare, ce mai trebuie decis? CE SCRIE IN LEGE. Dura lex sed lex.
Mai trebuie infatisari in justitie, dosar prelungit din timpul judecatorilor care si asa au mii de dosare pe cap?

Raspunde
Judecătoria Tribunalului Maramureş l-au trimis în arestul poliţiei pe fiul fostului primar din Cavnic – Stiri din Maramures februarie 22, 2024 at 7:08 pm

[…] Avea 2,55 gr/l alcool în sânge și a omorât o fată: Fiul fostului primar Bindiu arestat la domic… accidentbaia marebudestiprimar cavnicstiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
EXCLUSIV ACTUALMM ȘI VASILE DALE| BOMBĂ: Dan Bindiu, fiul fostului primar din Cavnic nu era doar beat, ci DROGAT cu patru substanțe interzise când a produs accidentul în care a murit tânăra Alexandra! Noi vă arătăm ceea ce se voia a fi ținut se martie 1, 2024 at 12:00 pm

[…] şoferul beat care a ucis o tânără de 21 ani. Este Dan Bindiu, fiul fostului primar din CavnicAvea 2,55 gr/l alcool în sânge și a omorât o fată: Fiul fostului primar Bindiu arestat la domic…Lacrimi și durere pentru Alexandra, tânăra de 21 de ani ce și-a găsit sfârșitul la Budeşti, […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.