BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

DUPĂ 10 ANI, ESTE DEFINITIVĂ– Zidul de pe Horia 46A și 46 B ridicat la inițiativa fugarului Cherecheș trebuie DEMOLAT în 3 luni (VIDEO)

Asociația ”Loving Colours” înființată în noiebrit 2017 de activistul social Mugur Vărzariu promovează drepturile fundamentale ale omului și combate discriminarea. Această asociația s-a ”ocupat” și de celebrul zid ridicat la inițiativa (așa îi placea să spună, n.r.) ex-primarului Cătălin Cherecheș, actualmente fugar din România, închis în pușcăria din Munchen (Germania).

Acest zid, ulterior pictat, a îngrădit practic două blocuri sociale de pe strada Horia din Baia Mare. Imobile locuite în proporție de aproape 100% de persoane de etnie rromă. Sub umbrela protejării copiilor etnicilor rromi de a ajunge în stradă și a fi accidentați de autoturisme, s-a ridicat zidul care a făcut înconjurul lumii la toate televiziunile dar și în presa scrisă sau online.

Colegul nostru Cătălin Vischi, 2MNewws.ro, a publicat astăzi în exclusivitate faptul că Tribunalul Maramureș a decis prin sentință DEFINITIVĂ ”obligarea Primăriei Baia Mare să demoleze zidul (numit ”împrejmuire edificată”) care înconjoară blocurile nr. 46A și 46B pe strada Horia”. Practic, instanța a respins apelul Primăriei Baia Mare (condusă la acea dată de fugarul Cherecheș – mai 2023), păstrând în totalitate hotărârea dată în instanța de fond (Judecătoria Baia Mare) la data de 22 mai 2023. Decizia a fost motivată prin faptul că situația împrejmuirii celor două blocuri, în urma unei decizii personale ale fostului primar, fugarul Chercheș, este DISCRIMINATORIE.

Zidul trebuie demolat până la data de 14 mai 2024 de Primăria Baia Mare. În caz contrar, Asociația Lovind Colors este autorizată să demoleze zidul pe cheltuiala Primăriei Baia Mare.

Dealungul anilor fugarul Cherecheș a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 6.000 lei (2011) și 7.000 lei (2020) și a pierdut în instanța toate procesele pe această cauză.

Vezi aici întreaga poveste a ZIDULUI din Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO – INTERVENŢIE LA TĂUŢII DE SUS: Bărbat accidentat de copacul pe care-l tăia în Pădurea Valea Gordanului – ACTUALIZARE

Redactie

FOTO/VIDEO: Pieton lovit mortal de o mașină pe strada 22 Decembrie din Baia Mare. Un asistent medical a încercat să îl salveze (imagini șocante)

Redactie

BAIA MARE: Tânăr de 19 ani, prins în flagrant în timp ce încerca să fure o maşină în toiul nopţii

Redactie

5 mesaje

M februarie 16, 2024 at 9:43 pm

La primul accidet, sper sa vina lumea la voi dupa daune.

Raspunde
Nelu februarie 17, 2024 at 4:10 pm

Asa le spun si eu……la accidente sa meargă la domnul activist care nu circulă toată ziua pe acolo…. să vadă „discriminarea”

Raspunde
Eci februarie 17, 2024 at 6:28 pm

Ce ati baut domnilor de vreti sa ucideti copiii?
Inaine de a fi zidul, de 2 ori mi s-a intamplat sa gasesc pe axa drumului doi copii cam la 2 3 ani sezand pe asfalt. Daca nu eram atent, as fi facut inchisoare.
Daca-i musai, daramati zidul, dar intai faceti altul care sa fereasca copiii sa nu ajunga pe carosabil!

Raspunde
Cetatean februarie 17, 2024 at 11:56 pm

A făcut Cherecheș prostii, …dar zidul este un lucru sfânt, făcut foarte bine.

Raspunde
dan februarie 19, 2024 at 10:30 am

Activistul este un TIMPIT si autoritatile judecatoresti nu au analizat statistici de evenimente in zona respectiva,
Priviti in zonele cu case „:boieresti” si veti vedea cite ziduri de protectie sint facute, din varii motive. Si asta poate fi discriminare pentru ca le-au facut proprietarii ca sa nu vada tiganii ce au oamenii in curte. Putem intoarce oglinda si invers.
De la masa unui judecator pacatos nu se vad evenimentele, daca un nemernic de avocat le vopseste exact cum este pictat gardul.
De ce nu se cere opinia politiei despre eficienta zidului si se cere opinia unor pensionati batuti in cap care merg doar cu autobusul?
O fi fost {este} primarul pacatos, dar lucrurile bune trebuie vazute si cu ochii mintii.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.