BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

INCREDIBIL: 323 dosare a scos din Parchetul Sighetu Marmației grefierul instituției. A fost trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

La data de 29.02.2024, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a finalizat cercetările efectuate împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș și a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației la momentele comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În rechizitoriul întocmit, procurorul competent a reținut, în esență, următoarele:

Inculpatul, în calitate de grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în data de 11.11.2023, a sustras un număr de 323 dosare penale si alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparținând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și le-a depozitat într-un spațiu aflat în apropierea imobilului în care locuia.

La data de 02.11.2023, în timp ce a fost abordat de către o persoană, martor în cauză, și-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și i-a dat de înțeles martorului că va întocmi o soluție de netrimitere in judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanță de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat ulterior celui din urmă un exemplar al ordonanței de clasare.

La data de 23.12.2023, polițiști anticorupție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul unor echipe de luptători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare în județul Maramureș.

În aceeași cauză, la data de 28.12.2023, polițiști anticorupție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița Năsăud, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat 1 percheziţie domiciliară, în județul Bistrița Năsăud.
Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

LOVITURĂ NĂUCITOARE – ÎNCĂ UN FOCAR DE GRIPĂ AVIARĂ: Măsuri dure la Seini – 8 ferme de păsări și una de porci monitorizate

Vasile Dale

FOTO: Accident la Săbişa, trei victime – ACTUALIZARE

Redactie

ÎNCĂ UN ACCIDENT: A ajuns cu BMW-ul în zona liniei ferate de la Hideaga (FOTO)

Vasile Dale

4 mesaje

mo martie 6, 2024 at 1:12 pm

de jmenul pus in aplicare de judecatorii din acelasi oras in cauza DIRECTORULUI Aramis, in care mai ca a scapat curat ca un ingeras in urma unui accident rutier cu victime(persoana decedata), aflat sub influenta alcoolului(rupt de beat in termeni populari) si a substantelor psihoactive(cocaina), iar abia la presiunea publica a fost bagat la racoare unde ii este locul de catre judecatorii din Baia Mare, o sa auzim ceva? to be continued….? sau la judecatori n-aveti putere, coruptia in randul lor nu poate fi incriminata, mai ales cand in alte cauze mai light s-au dispus masurile dure fara nici cea mai mica ezitare(vezi cazul celui de pe Granicerilor, care nu a provocat nici macar daune materiale…)

Apropo, ca tot e an electoral, schimbati numele bulevardelor la loc(Granicerilo respectiv Bucuresti)..nu vrem sa ne mai aducem aminte de papagalul pus primar de catre pensionarii lingusiti de intaiul nepot al urbei…

Raspunde
Vasi martie 10, 2024 at 9:42 am

Justiția din Ro a ajuns o glumă, Zilnic citesc despre avocați pe mână cu infractorii, judecători care se condamnă între ei, procurori corupți, … . Dacă până și grefierii au prins curaj să dea sentințe este tocmai pentru că, cunosc din interior cât de slab este sistemul de justiție. În condițiile astea, la fel ca la spital, ferească D-zeu să ai treabă pe la tribunal ca justițiabil. Șansele pe care le ai sunt, în cel mai bun caz, 50% – 50%. Cam cum ai da cu banul!

Raspunde
Ion martie 10, 2024 at 1:03 pm

Nu este o noutate , și la judecătoria Medgidia au dispărut documente intr-o executare silita . Acum sa vedem ce mai urmează?

Raspunde
DUȘI ÎN ARESTUL IPJ IAȘI: Polițistul de frontieră și soția lui angajată a unei bănci au fost reținuți. Cine sunt suspecții și cu cine se afișau în online – Stiri din Maramures aprilie 2, 2024 at 10:24 pm

[…] de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației care a reușit să sustragă și să distrugă sute de probe din dosarele penale aflate în lucru. Au avut petreceri la o renumită pensiune din Maramureșul istoric, erau amici cu un protopop. Să […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.