BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: SENTINȚĂ DEFINITIVĂ – Polițistul Sebastian Chira a fost condamnat la 3 ani și șase luni închisoare CU EXECUTARE. Era beat în momentul accidentului soldat cu decesul unui profesor de sport – actualizare

Curtea de Apel Cluj a soluționat astăzi definitiv dosarul de ucidere din culpă în care a fost cercetat un polițist din Fărcașa. Totul s-a întâmplat în dimineața de 26 aprilie 2022, pe DJ 193, în zona podului peste Someș de la Ardusat. Atunci un autoturism condus de profesorul de educație fizică Ovidiu Oros (43 de ani) din Satu Mare a fost lovit violent de un autoturism condus de un tânăr polițist din Maramureș, agentul Sebastian Chira (23 de ani) de la Postul de poliție Fărcașa. Acesta din urmă a pătruns pe contrasens. Polițistul se îndreptau spre locul de muncă. În urma accidentului, Oros, care avea 3 copii, a murit. Polițistul a fost internat în spital, fiind rănit.

Conform legii, s-au luat probe de sânge de la ambii șoferi implicați în accidentul mortal. Proba profesorului mort, negativă. Proba polițistului (nevinovat, conform raportului de caz)… pozitivă. Polițistul era în stare de ebrietate (beat). Avea alcoolemie de 0,83 g/l alcool pur în sânge.

CE SPUNE CURTEA DE APEL CLUJ

În baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat pe latură penală de inculpatul CSI împotriva sentinţei penale nr.2357/2023 pronunţate la data de 26 iunie 2023, de Judecătoria Baia Mare, în dosarul nr. 13270/182/2022. II.

Soluția Judecătoriei Baia Mare:

În temeiul art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul Chira Sebastian Dorin, la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

În temeiul art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul Chira Sebastian Dorin, la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În baza art. 67 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal, alăturat pedepsei principale, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 ani.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie interzicerea dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal. În baza art. 38 alin. 1 Cod penal şi art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă 6 luni închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, pedeapsa rezultantă stabilită fiind de 3 ani și 6 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a) ?i alin. 5 Cod penal alăturat pedepsei principale rezultante, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 ani și pedeapsă accesorie interzicerea dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal.

Decizii pe parte civilă Curtea de Apel Cluj

În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile formulate pe latură civilă de partea civilă OC, prin reprezentant legal OLI şi de partea responsabilă civilmente EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE – REASIGURARE SA, cu sediul Bucureşti împotriva aceleiaşi sentinţe, respectiv a încheierii de îndreptare eroare materială din 28.06.2023, pe care le desfiinţează strict cu privire la cuantumul daunelor morale şi despăgubirilor materiale, şi pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: Majorează de la 40.000 Euro, la 80.000 Euro, echivalent în lei la data plății, cuantumul daunelor morale acordate părţii civile OC (fiul persoanei decedate OOA ), prin reprezentant legal OROS LI . Reduce de la 10.676 lei, la 9.636,72 lei suma stabilită cu titlu de daune materiale către partea civilă OLI, la care se adaugă dobânda legală de la data de 21.03.2023 până la plata efectivă a debitului.

Reduce de la 40.000 Euro, la 20.000 Euro, echivalent în lei la data plății, cuantumul daunelor morale acordate părţii civile OM (fratele persoanei decedate OOA ).

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale.

În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe apelantul inculpat CSD la plata sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de soluționarea căii de atac.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de apelurile formulate pe latură civilă a cauzei de partea civilă OC şi partea responsabilă civilmente EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE – REASIGURARE rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a Reprezentantului Ministerului Public, prin intermediul Grefei Curţii, azi, data de 21 martie 2024.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Ieri, 21 martie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Baia Mare.

Aceștia au identificat un tânăr de 25 de ani, condamnat la executarea unei pedepse de 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tânărul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO – FLAGRANT: Cannabis și cocaină dar și peste 40.000 de euro descoperiți în două colete la Sighetu Marmației

Vasile Dale

ACCIDENT: Femeie din Maramureş călcată de un autobuz în Zalău (FOTO)

Vasile Dale

IN SFARSIT: SOFERUL CARE A ULTRAGIAT POLITISTII DIN LEORDINA A FOST SALTAT. RETINUT PENTRU 24 DE ORE

Vasile Dale

4 mesaje

mo martie 21, 2024 at 10:44 pm

sedere placuta…alcoolistule… urmeaza DIRECTORUL Aramis? cat dureaza?

Raspunde
Vlad martie 22, 2024 at 10:01 pm

MO , bună întrebare !
Astfel de spețe ar trebui judecate rapid , totu-i clar , nimic nu-i,,in ceață,, in afară de șoferul putrăd de beat și drogat .
Urgent la bulău pe mulți ani , cu orice șofer bețiv sau drogat ce omoară oameni
PREMEDITAT ! … pt că se urcă așa la volan
( personal , consider că minim 20 de ani ar trebui , per victimă decedată , și minim 25 de ani ar trebui , per victimă rămasă oloagă pe viață )
RAPID ! INSTANT ! Fără drept de Apel !

Raspunde
Polițistul implicat în accidentul în care a murit un profesor din Satu Mare, condamnat cu executare! - Ziare Online 24 - Stiri Online - Stiri locale Romania martie 22, 2024 at 12:16 pm

[…] în accidentul în care a murit un profesor din Satu Mare a fost condamnat cu executare, titrează vasiledale.ro. Totul s-a petrecut în primăvara anului 2022, atunci când Ovidiu Oros, în vârstă de 43 de […]

Raspunde
TRAGEDIE! Polițist BEAT implicat într-un accident MORTAL! Un tânăr profesor a MURIT! - Ziarul Top martie 22, 2024 at 12:29 pm

[…] Conform legii, s-au luat probe de sânge de la ambii șoferi implicați în accidentul mortal. Proba profesorului mort, negativă. Proba polițistului (nevinovat, conform raportului de caz)… pozitivă. Polițistul era în stare de ebrietate (beat). Avea alcoolemie de 0,83 g/l alcool pur în sânge, mai informează vasiledale.ro. […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.