BREAKING NEWSELECTORALE

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: ”Avem 1 miliard de euro finanțare pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere din Maramureș”

Avem 1 miliard de euro finanțare doar pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul județului. Săptămâna trecută am semnat contractul de execuție pentru pasajul suprateran de lângă Italsofa. Avem proiecte de aproape 13 milioane de euro pentru transport verde pentru elevi, microbuze școlare electrice. Construim podul de peste #Tisa, iar în iunie finalizăm noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional #Maramureș.

Acestea sunt doar investițiile majore, pe lângă cele mai mici, dar la fel de importante, despre care am discutat ieri cu doamna Adina Ioana Vălean, comisar pentru transporturi în Comisia Europeană. Alături de colegii mei din Consiliul Județean și aleși locali, i-am prezentat demersurile noastre pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în Maramureș.

Lucrăm intens pentru Drumurile Expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou – Dej și centurile ocolitoare pentru Baia Mare și Sighetu Marmației. Modernizăm 200 de km de drum județean prin MARA-NORD, care a primit deja o finanțare de 125 milioane de euro prin Programul Operațional Regional.

La început de aprilie, încep lucrările la Pasajul suprateran de lângă Italsofa, pentru care săptămâna trecută am semnat contractul de execuție. Valoarea acestui proiect crucial pentru fluidizarea traficului rutier în județul nostru este de 78 de milioane de lei, iar finanțarea am asigurat-o prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Elevii maramureșeni vor beneficia de transport verde, mai exact de microbuze electrice școlare. Valoarea totală a celor două proiecte le care le avem este de 12,7 milioane de euro. Unul dintre proiecte, de 7,6 milioane de euro, este finanțat prin Ministerul Educației, iar al doilea, de 5,1 milioane de euro, este finanțat prin Fondul de Mediu.

Avansăm și cu construirea noului Pod peste Tisa, obiectiv important pe care l-am vizitat astăzi alături de membri ai delegației de europarlamentari ai grupului Partidului Popularilor Europeni din Comisia de Dezvoltare Regională. Acest proiect are un grad de execuție de 36% la acest moment, iar valoarea este de peste 34 de milioane de euro.

Printre altele, rolul comisarilor europeni de transport este să se asigure că transportul european este durabil, convenabil ca preț și accesibil și să se asigure că proiectele respectă cele mai înalte standarde de siguranță. Îi mulțumesc doamnei Adina Vălean pentru susținere și interesul manifestat pentru proiectele pe care le derulăm aici, în Maramureș. Sunt convins că demersurile prin care dezvoltăm județul nostru, mai ales prin proiecte finanțate din fonduri europene, sunt un bun exemplu pentru alte administrații din țară și din întreaga comunitate europeană!

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: INCONȘTIENT LA VOLAN – Cu 150 km/oră pe bulevardul București din Baia Mare. Din cauza legislației proaste, Poliția Rutieră e legată ”la mâini și la picioare”

Vasile Dale

ACTUALIZARE FOTO: Femeie de circa 75 de ani, lovită de tren la Ţicău. A fost dusă cu elicopterul SMURD la UPU Baia Mare, unde a decedat

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Tractor fantomă pe DN 18B, pericol mortal de accidente

Vasile Dale

2 mesaje

Eu martie 24, 2024 at 12:43 pm

Nu-i bai bine că îi ai ,că îi ști ce face cu ei doară vin alegerile îi mitui pe Vasiledale.ro să mintă in favoarea ta ,și li pune secretar …

Raspunde
Andrei martie 24, 2024 at 1:04 pm

Bine zice „avem”…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.