ELECTORALEImportant

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Prelungirea plafonării tarifelor RCA asigură stabilitate și previzibilitate”

Guvernul intervine pentru limitarea exceselor în toate piețele în care cetățenii se află într-o situație vulnerabilă față de agenții economici. Pe lângă plafonările de la energie, alimente și dobânzi, este necesar să se mențină și plafonarea RCA. PSD susține principiul pieței libere, dar atunci când piața nu asigură o competiție reală și apar anomalii care îi afectează pe consumatori este necesară intervenția Guvernului care să oprească specula, abuzurile și excesele.
„ Prelungirea plafonării tarifelor RCA asigură stabilitate și previzibilitate, prevenind falimentele care ar putea să destabilizeze piața, iar decizia Guvernului de a extinde plafonarea pentru acest tip de servicii este un pas necesar pentru a proteja cetățenii de excesele de pe piață”, a precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Conform proiectului de hotărâre de guvern, pus în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, plafonarea tarifelor maxime la RCA se prelungește cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024.Prin urmare, fiecare dintre firmele de asigurări nu poate practica un tarif mai mare decât cel pe care l-a practicat în 28 februarie 2023, cu o ajustare de +6,8% , respectiv rata anuală a inflației din 2023.

„Tarifele RCA vor rămâne la nivelul practicat în februarie 2023, ajustate doar cu inflația, ceea ce asigură echitate și dreptate pentru toți cetățenii. Prin această măsură, demonstrăm solidaritatea cu cei mai vulnerabili, intervenind acolo unde piața liberă eșuează în a proteja consumatorul. Ne întărim astfel angajamentul pentru un viitor sustenabil în domeniul asigurărilor, unde fiecare consumator este tratat cu respect și corectitudine”, a mai precizat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

PNL Maramureș: INVESTIȚII PENTRU CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL: CASTELUL TELEKI DIN PRIBILEȘTI VA FI REABILITAT

Vasile Dale

BILANŢ CORONAVIRUS 22 APRILIE: Maramureş – 65 bolnavi, cazuri noi – 468, total – 9.710

Vasile Dale

Jocuri de noroc: când poate începe un începător să încerce să joace pentru bani?

Vasile Dale

2 mesaje

mo martie 28, 2024 at 2:11 pm

o societate de stat care sa intre in piata, ca oricum falimentele nu le puteti controla, iar platile pentru acestea se fac tot din banii statului, macar asa banii raman la bugetul statului pe care tot noi il alimentam oricum…ah stai, asa nu mai puteti voi da tepe de milioane de oiro… da, bine punctat, teparii tot tepari..primele de asigurari respectiv daunele inca nu s-au restituit pentru ultimele 2 falimente..daca ar aparea o firma de stat, care in schimbul primei nerestituite pentru falimentara EUROINS m-ar asigura pentru 1 an as fi bucuros, ca oricum nu fac accidente sa am nevoie de reala de asigurare.. si cati nu sunt ca mine ohoooo, ce de banet..da noh, n-ar mai tepele astea posibile…

Raspunde
dan martie 28, 2024 at 3:06 pm

Nu comentez mesajul politico-economic,
ma intreb doar de ce majoritatea politicienilor (prinre ca si acest Simon) nu se barbieresc? Intre a fi nebarbierit ca dupa o saptamina de mahmureala si a avea o barba intretinuta este mare deosebire. Ia modelul lui Ciolacu? Nici acesta nu are consilieri de imagine. Priviti-l pe Zelenski, care sigur are multe nopti nedormite si veti vedea ca se mai uita si in oglinda uneori.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.