BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIVITATE: Angajată a unei bănci suspectă într-o rețea de falsificare și plasare de bancnote. Soțul femeii, polițist de frontieră, și-a dat demisia. S-au găsit și țigări de contrabandă – actualizare

Au fost percheziții de amploare în cursul serii de ieri pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Procurorii DIICOT în colaborare cu ofițerii de la crimă organizată din Iași, sprijiniți de mascații de la jandarmerie, poliție și poliția de frontieră, au descins la mai multe adrese ale unor persoane care s-ar fi ocupat de falsificarea și plasarea de bancnote pe piață. La percheziții, la una dintre adrese, s-ar fi descoperit și 18 baxuri de țigări de contrabandă.

Sursele noastre spun că principala țintă a ofițerilor de la crimă organizată din Iași ar fi fost o femeie, angajata unei bănci din Sighetu Marmației. Aceasta a fost ridicată și dusă la audieri. Totodată, soțul femeii, polițist de frontieră la SPF Sarasău, a fost și el ridicat și dus la audieri. Înainte acesta și-ar fi dat demisia din cadrul Poliției de Frontieră Maramureș. Cei doi au fost duși la audieri la DIICOT Iași.

Aceleași surse susțin că la domiciliile percheziționate s-au descoperit sume uriașe de bani: euro, lire sterline și lei. Anchetatorii ar fi petrecut ore întregi doar pentru a reuși să îi numere.

ACTUALIZARE – PUNCTUL DE VEDERE AL ITPF SIGEHTU MARMAŢIEI

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației acordă tot sprijinul necesar organelor de cercetare penală care instrumentează cazul fostului polițist de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, implicat într-un dosar penal.


Totodată, vă asigurăm de faptul că integritatea personalului este o prioritate majoră a instituției noastre, sens în care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației va lua întotdeauna măsuri ferme față de personalul din subordine implicat în astfel de fapte.

ACTUALIZARE – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași

La data de 1 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu cei ai Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 18 august – 20 august 2023, la mai multe societăți comerciale din județul Iași, s-ar fi prezentat, alternativ, un bărbat și o femeie, care ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute, din cupiură de 100 de lei, realizate pe suport de plastic, modul de operare indicând faptul că persoanele au urmărit o maximizare a profitului rezultat în urma punerii în circulație a bancnotelor contrafăcute, prin achiziționarea de produse cu valoare relativ redusă.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 61 de bancnote din cupiură de 100 de lei, contrafăcute, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de lei, realizate pe suport de plastic și în alte județe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Astăzi, cele două persoane cercetate au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAȚIEI: Șantajist la 16 ani prins în flagrant. Agresa și amenința zi de zi un minor de 13 ani (actualizare)

Vasile Dale

Șapte dosare penale întocmite de polițiștii maramureșeni în acest weekend şoferilor certaţi cu legile rutiere

Redactie

VALEA VIȘEULUI: Țigări de contrabandă în valoare de 67.600 lei confiscate de polițiștii de frontieră maramureșeni

Vasile Dale

2 mesaje

mo aprilie 2, 2024 at 7:54 am

la ce judecatori sunt la Sighet, care lasa liberi soferi cu 2,55 in sange, respectiv DROGATI, si nimeni nu ii intreaba de „sanatate” nu ne mai mira amploarea celor descoperite. DNA somn usor…voi sunteti cu traficul rutier…nu cu cel de influenta..

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.