BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Bombă la Rona de Sus? Încărcătură suspectă căzută din dronă. Au intervenit geniștii de la Brigada Antitero a SRI – ACTUALIZARE

Panică printre localnicii din Rona de Sus, Maramureș. Oamenii au cerut ajutor după ce pe un câmp au descoperit un pachet suspect din interiorul căruia se auzeau sunete ciudate. Oamenii credeau că este o bombă care ar fi căzut din cer pe terenul lor.

La fața locului au ajuns polițiștii care, spun localnicii, au cerut ajutorul echipei de geniști din cadrul Brigăzii Antitero de la Serviciul Român de Informații.

Geniștii au verificat pachetul suspect și nu au descoperit nicio urmă de material explozibil. Localnicii spun că atunci forțele de intervenție s-au apropiat de pachet. Așa au aflat că în interior erau țigări de contrabandă iar pachetul era prevăzut cu 2 dispozitive de signalistică acustică. Pachetul descoperit a fost ridicat și dus pentru expertizări de specialitate.

Comuna Rona de Sus fiind pe frontiera cu Ucraina localnicii cred că ar fi vorba despre transport de țigări de contrabandă din țara vecină în România. Contrabandiștii s-ar folosi de drone pentru a aduce ilegal țigările iar încărcăturile ar fi prevăzute cu sisteme de localizare pentru a putea fi descoperite, preluate și apoi vândute în țara noastră.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

La data de 04 aprilie a.c., la ora 15.15, un bărbat din Rona de Sus a sesizat poliția că pe un teren din comună se află un colet suspect care emite zgomot.

La fața locului s-a deplasat o echipă formată din polițiști din cadrul Compartimentului Criminalistic Sighetu Marmației, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații Maramureș și polițiști de frontieră care, în urma activităților desfășurate, au stabilit că în colet nu se aflau obiecte periculoase.

În colet au fost găsite 31 pachete cu țigări, două dispozitive de signalistică acustică și un dispozitiv GPS.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Te-ar putea interesa si

ASA MAI MERGE: URMARIT IN TRAFIC, APOI PRINTRE BLOCURI, POLITISTII DE LA RUTIERA AU INCATUSAT SOFERUL UNUI BMW LA SIGHET (GALERIE FOTO + VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV / FOTO DOCUMENT: Trei elevi confirmaţi pozitiv la un liceu din Baia Mare. Alo, DSP, închidem şcoala? Vadu Izei şi Deseşti intră în carantină?

Redactie

FĂRĂ NICI O JENĂ – Taximetrist surprins în timp ce își face nevoile în râul Săsar (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.