BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV: Sute de cioate descoperite de noul pădurar al unui canton din OS Băiuț. Polițiștii au deschis dosar penal

Ocolul Silvic Strîmbu Băiuț este din nou în centrul unui scandal uriaș. Un pădurar ar fi fost ”forțat” să preia un canton silvic administrat de OS Băiuț. Numai că omul ar fi verificat în teren dacă există lemn tăiat ilegal sau nu. Și a găsit. A găsit sute de cioate nemarcate semn că lemnul a fost tăiat fără a fi marcat.

Pădurarul ne-a declarat că inițial a sesizat conducerea OS Băiuț. Nu a primit niciun răspuns. A sesizat apoi conducerea Direcției Silvice Maramureș. Nu a primit niciun răspuns. În ultimă instanță a sesizat poliția.

”Am preluat Cantonul 7 Măgura unde am constatat existența mai multor nereguli silvice și existența mai multor tăieri ilegale de arbori. Am raportat în scris șefului de ocol în data de 29 martie 2024. În 2 aprilie nu luase nicio măsură și am înaintat un alt raport către Direcția Silvică Maramureș. Nu am fost sunat drept urmare am mai depus un raport la Poliția Băiuț. S-a început un control comun al DS Maramureș împreună cu polițiștii de la IPJ Maramureș și cei din Băiuț. S-au găsit 219 cioate tăiate ilegal. Toate aceste aspecte pe care le-am sesizat sunt în cercetare. Vechiul pădurar susține că el nu a știut nimic, nu îi vine să creadă. Deci e clar că nu a verificat parcela respectivă și nici organele silvice” ne-a declarat pădurar OS Strîmbu Băiuț.

Conform surselor noastre controlul în teren a durat trei zile, el finalizându-se în cursul serii de miercuri. Sursele noastre spun că ar fi vorba despre aproximativ 80 mc iar valoarea ar fi de aproximativ 18.000 lei. Totodată pe lângă cioatele descoperite ar mai fi fost găsiți pe picior un număr de 153 arbori de diferite specii. Aceleași surse precizează faptul că polițiștii vor să afle și dacă parcela de unde s-au tăiat ilegali arbori face sau nu parte din aria protejată Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț.

Ce spune oficial Poliția

La data de 05 aprilie a.c., polițiștii din Baiuț au fost sesizați cu privire la tăiere ilegală și furt de material lemnos. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în vederea documentării activității infracționale și luarea masurilor legale.

foto principal arhivă cu titlu ilustrativ

Citește și:

Te-ar putea interesa si

Șase inculpați, trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de minori și proxenetism. Recrutau persoane inclusiv din Maramureş

Redactie

ACCIDENT LA GHERLA: O băimăreancă s-a răsturnat cu maşina în şanţ (FOTO)

Vasile Dale

PREMIERĂ / ACTUALIZARE: A deraiat MOCĂNIȚA pe Valea Rea la Vișeu de Sus. Intervin 7 echipaje medicale. 12 persoane rănite (GALERIE FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

2 mesaje

mo aprilie 14, 2024 at 7:17 pm

no, unde-s magnatii de la PFR sau cum ke spune, sa protesteze ca nu li se da lemn IEFTIN sa exploateze, pai s-a CIORDIT mon-cher. Cine? nu stim, poate chiar voi…

Raspunde
EXCLUSIV: Masacrul din pădurile ce aparțin de Ocolul Silvic Băiuț continuă. În 560 de cioate descoperite – Stiri din Maramures aprilie 18, 2024 at 4:11 pm

[…] lemnoasă în valoare de 300.000 lei a fost confiscată. Amendă de 30.000 lei. Cine este vinovat?EXCLUSIV: Sute de cioate descoperite de noul pădurar al unui canton din OS Băiuț. Polițiștii au…EXCLUSIV: Alt lemn descoperit confiscat de la OS Strîmbu Băiuț. S-au dat și amenzi lemn […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.