ELECTORALETara Chioarului

Un vis mai vechi al locuitorilor satului Tămaia începe să prindă contur

De mai mulți ani, cetățenii care au terenuri pe malul drept al râului Someș și consilierii locali ai satului Tămaia, solicită construirea unei căi de acces fixe peste râu, pentru a nu mai fi nevoiți să piardă timp prețios la traversarea cu bacul.

S-au discutat mai multe variante luându-se în calcul și construirea unei artere rutiere pe fosta „bandă” dar aceasta, fiind într-un stadiu destul de avansat de degradare, necesită expertize și consolidări care costă foarte mult.

În aceste condiții, primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, a făcut toate demersurile necesare pentru construirea unei Pasarele peste râul Someș, în localitatea Tămaia iar în această săptămână, la sediul Primăriei a avut loc și o întâlnire de lucru cu echipa de proiectare. Proiectul are o valoare de peste 14,7 milioane de lei.

Această investiție este esențială pentru cetățenii care vor să traverseze râul Someș, pentru a ajunge, în condiții de siguranță, la terenurile agricole pe care le dețin, având în vedere că în prezent accesul se face cu un pod plutitor.
Pasarela va traversa râul Someș perpendicular și va avea o lungime totală de 173,70 metri, din care suprastructura de 161,80 metri, o lățime utilă de 5,50 metri și va suporta o greutate de 12 tone. Infrastructura va fi alcatuită din două culee și două pile intermediare.

Te-ar putea interesa si

VIDEO – Drumul Nordului, pardon gropilor, din Maramureş. 250 zile de întârziere. CJ Maramureș vrea rezilierea contractului

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: PERCHEZIȚII – Mascații și polițiștii au năvălit într-o gospodărie din Satulung (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Copil de 13 ani accidentat de un scuterist băut la FERSIG (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.