BREAKING NEWSELECTORALE

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Ionel Bogdan a alocat (încă o dată) discreționar fonduri către primăriile din Maramureș

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean a lovit din nou în administrațiile locale din Maramureș. Ședința de urgență a Consiliului Județean convocată miercuri, 17 aprilie, pentru alocarea fondurilor necesare comunităților locale din județ a dezvăluit o nouă acordare nedreaptă pe modelul practicat de PNL în ultimii 4 ani, în Maramureș. Localitățile care nu au primari aleși de la PNL au primit doar 250.000 de lei, în timp ce administrațiile liberale au primit sume cuprinse între 700.000 de lei și 1.000.000 de lei.

Deputatul Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și candidatul formațiunii social-democrate pentru Consiliul Județean a arătat că această acordare discreționară de fonduri este un lucru nemaintâlnit în ultimii 30 de ani de democrație în Maramureș.

”Nu s-a întâmplat niciodată ca în prag de alegeri, Consiliul Județean să lase aproape toate comunitățile Maramureșului, în afară de cele ale PNL, fără bani, fără a se putea dezvolta, fără a putea face proiecte. Nu există nicio justificare în spatele acestui proiect de hotărâre adoptat de către Consiliul Județean. Niciodată nu va putea PNL să explice de ce unele primării au primit sume de bani foarte mari, iar altele sume de bani foarte mici, care nu le ajung nici măcar pentru întreținerea curență”, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, liderul fialei județene a PSD.

Demnitarul se întreabă de ce pe Valea Izei, de exemplu, o comunitate frumoasă și harnică cum este Bârsana, care însă are un primar ales de la PSD, nu trebuie să primească bani, iar în comunitatea vecină, Strâmtura, unde primarul a fost votat de la PNL, suma alocată de Consiliul Județean trebuie să fie de patru ori mai mare. Atât în Bârsana cât și în Strâmtura trăiesc maramureșeni care au opțiuni politice diferite, însă președintele Consiliului Județean trebuie să dezbrace haina politică atunci când ia decizii pentru Maramureș și să nu catalogheze câte un UAT în funcție de culoarea politică a primarului. Un alt exemplu dat a fost comuna Mireșu Mare, acolo unde anul trecut când primarul a fost la PNL, liberalii îl lăudau că este un primar campion. Însă pentru că primarul Ioan Mătieș a anunțat că revine la PSD, acum Mireșu Mare nu mai beneficiază de fonduri.

Din acest motiv, deputatul PSD, Gabriel Zetea l-a sunat în aceeași zi pe prim-ministrul României, Marcel Ciolacu și a cerut ajutor financiar pentru toate primăriile din Maramureș care au fost nedreptățile de administrația Bogdan. Sunt mai mult de 50 de UAT-uri care trebuie să primească bani în compesare, indiferent că sunt de la PSD, PMP, UDMR sau primarul reprezintă un alt partid politic.

”Actualul președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan și-a ratat misiunea pentru Maramureș. Prin această alocare discreționară de fonduri a dovedit, încă o dată, că nu știe să facă nici politică și nici administrație. În ultimii patru ani de zile nu am văzut în Maramureș nici proiectele și nici banii care ni s-au promis. Cu 4 ani de zile în urmă, județul avea în șantier 200 de km de drumuri județene, iar firmele maramureșene aveau angajați aflați la muncă și care își primeau bani la timp. Astăzi, în județ avem doar poze frumoase, dar în spatele lor nu se află șantiere. Celelalte proiecte care ni s-au promis de la Consiliul Județean au rămas tot la stadiul de promisiuni. Acum Ionel Bogdan vrea să vină să candideze pentru municipiul Baia Mare, dar pentru municipiul pe care dorește să îl conducă a alocat zero lei. Ionel Bogdan nu cunoaște Baia Mare și băimărenii nu-l cunosc pe Ionel Bogdan. Politica trebuie să fie făcută în București și nu în Maramureș. Aici, în județ, trebuie să dăm mâna toate partidele politice și să aducem bani pentru toate comunitățile Maramureșului. Banii trebuie să fie acordați nediscriminatoriu, nu cum a făcut Ionel Bogdan în ședința de îndată convocată miercuri, 17 aprilie. Această decizie luată în defavoarea atâtor comunități maramureșene reprezintă un abuz de putere și o manifestare clară a favoritismului politic. Și astfel de practici trebuie să înceteze după 9 iunie”, a conchis deputatul PSD Gabriel Zetea.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Impact violent în Baia Mare. O mașină răsturnată, cinci persoane rănite ușor

Vasile Dale

Şcoala Populară de Artă Baia Mare – start la înscrierile pentru anul școlar 2022-2023

Vasile Dale

TRAGEDIE ÎN FAMILIA PRIMARULUI DIN RECEA: Cumnatul lui Pavel Octavian şi-a pierdut viaţa într-un grav accident în Spania

Vasile Dale

1 mesaj

mo aprilie 19, 2024 at 11:52 am

„Nu s-a întâmplat niciodată ca în prag de alegeri, Consiliul Județean să lase aproape toate comunitățile Maramureșului, în afară de cele ale PNL, fără bani” – pai ma belitilor, voi numa cu bani de la buget va descurcati? ce faceti cu banii aia, ca la fe sume se dau nu prea se vede n teren nicio investitie.. hai LA MUNCA v-a aratat Bolojan de la Oradea ce inseamna administratie..

„Aici, în județ, trebuie să dăm mâna toate partidele politice și să aducem bani pentru toate comunitățile Maramureșului” – povesteste-ne despre cumnatul ce nu i-a dat avizul pentru continuarea demersului de realizare a drumului nordilui sau care era.. ca atatea o tot promis si ala… vai de capu vostru ca ati imbatat lumea de cap, da nu se vede nimic in teren…

ai dreptate in schimb cand spui ca la Baia Marr n-are ce cauta, poate daca mananca tot gunoiu adunat in ultimii 4 ani la Satu Nou…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.